În primele zece luni ale anului, încasările Serviciului Vamal se ridică la 18 miliarde lei. Totuși, în acest an, încasările sunt mai mici cu 3,1% decât în aceeași perioadă de anul trecut. Astfel, instituția a raportat încasări cu 577 de milioane de lei mai puțin. Cauza ar fi pandemia de COVID-19.

Doar în luna octombrie au fost colectate la bugetul de stat peste două miliarde lei.

În cele zece luni ale anului au fost constatate 326 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 265 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 943 mii lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune.

Pe parcursul lunii trecute au fost perfectate peste 51 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 138 893 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Giurgiulești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!