/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Serviciul Vamal anunță încasări mai mici în primele zece luni ale anului decât în aceeași perioadă de anul trecut. Care este cauza

missing
04 noiembrie 2020, ora 11:00

În primele zece luni ale anului, încasările Serviciului Vamal se ridică la 18 miliarde lei. Totuși, în acest an, încasările sunt mai mici cu 3,1% decât în aceeași perioadă de anul trecut. Astfel, instituția a raportat încasări cu 577 de milioane de lei mai puțin. Cauza ar fi pandemia de COVID-19.

Doar în luna octombrie au fost colectate la bugetul de stat peste două miliarde lei.

În cele zece luni ale anului au fost constatate 326 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 265 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 943 mii lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune.

Pe parcursul lunii trecute au fost perfectate peste 51 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 138 893 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Giurgiulești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram