/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un nou atac la adresa diasporei după alegeri? Dodon: „Acolo a fost organizat transport, autobuze care au adus oameni”

missing
04 noiembrie 2020, ora 07:08

Candidatul independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon a venit cu un nou atac la adresa diasporei. Acesta a spus că deține mai multe semnale precum că în străinătate alegătorii au fost aduși cu transport organizat la secțiile de vot.  

„O surpriză a fost participarea masivă a diasporei, în special din occident. Ceea ce a fost o surpriză în condițiile de pandemie. Noi avem tot mai multe semnale că acolo a fost organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de vot. Și cei care acum încearcă să vorbească de Transnistria că au adus oameni, să se uite în ograda sa. Cred că alegătorii au votat așa cum noi și intuiam, cu excepția diasporei și cele peste 240 de întrevederi pe care le-am avut în turul întâi, în campania electorală, și-au dat efectul”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Acces Direct” de la postul NTV Moldova.

Amintim că după primul tur de scrutin, Igor Dodon a numit oamenii din disporă „electorat paralel al Republicii Moldova, care are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova”.

Ulterior, Igor Dodon a îndemnat oamenii să nu-i lase pe cetățenii din diasporă, care au plecat de mult timp în străinătate și nu ar ști concret care este situația în Republica Moldova, să decidă soarta țării.

Diaspora a stabilit un nou record la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Pentru prima dată în istoria țării noastre, 15 la sută din alegătorii care și-au exprimat votul au fost din străinătate. Asta înseamnă aproape 150 de mii de oameni, care nu au uitat de unde provin. Unii au parcurs chiar și mii de kilometri pentru a vota, iar alții au stat ore în șir, cu copii mici, sub ploaie. Totul, pentru a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova.

Majoritatea alegătorilor din diaspora au votat pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, între timp, majoritatea cetățenilor din stânga Nistrului au votat pentru candidatul independent susținut de socialiști Igor Dodon.

Amintim că Maia Sandu a câștigat turul întâi al alegerilor prezidențiale. Rezultatele alegerilor după prelucrarea a 100 % din procese verbale sunt următoarele.

Maia Sandu – 36,16% de voturi
Igor Dodon – 32,61%
Renato Usatîi – 16,90%
Violeta Ivanov – 6,49%
Andrei Năstase – 3,26%
Octavian Țîcu – 2,01%
Tudor Deliu – 1,37%
Dorin Chirtoacă – 1,20%

Potrivit Promo-LEX, pe teritoriul R. Moldova cei doi contracandidați au obținut următorul scor:

Maia Sandu a obținut – 33.73%.
Igor Dodon a obținut- 35.56%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram