Candidata Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu susține că în turul doi al scrutinului prezidențial nu mizează pe susținerea contracandidatei sale din turul întâi Violeta Ivanov, pentru că, potrivit candidatei PAS, „Violeta Ivanov din start și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon”. Declarațiile au fost făcute miercuri, 4 noiembrie, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Maia Sandu, candidată PAS:După 15 noiembrie, Igor Dodon va merge la coșul de gunoi al istoriei. Până și Partidul Socialiștilor R. Moldova (PSRM) vrea să scape de el. Încă de vara trecută l-au tras de mânecă cu greu ca să vină la Parlament și să-l alungăm pe Plahotniuc. Într-un fel, o să-i eliberăm și pe socialiști de el. Violeta Ivanov, candidata Partidului „Șor”, din start și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon și nu avem ce să discutăm. În primul tur au fost mulți oameni care ne-au votat și le mulțumim frumos, iar ce se întâmplă la Orhei este o mituire, se cumpără voturile la greu”.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegerile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!