/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Dodon instigă la ură? Avocatul Poporului: „Mesajele transmise de Igor Dodon sunt ofensatoare și instigatoare la ură”

missing
04 noiembrie 2020, ora 20:19

Avocatul Poporului critică discursul lui Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte. Mai exact, în vizorul ombudsmanului au ajuns declarațiile lui Dodon despre diasporă. Potrivit lui Mihail Cotorobai, mesajele transmise sunt denigratoare, ofensatoare și instigatoare la ură față de concetățenii noștri stabiliți permanent sau aflați temporar peste hotarele țării.

Conform unui comunicat emis de Avocatul Poporului, incitarea la violență, insultarea unor grupuri de persoane, propagarea unor stereotipuri în discursuri publice sunt inacceptabile, mai ales atunci când acestea sunt lansate de un candidat la prezidențiale.

Mesajele transmise de către unul dintre candidații la funcția de președinte al țării privitor la participarea reprezentanților diasporei moldovenești la primul tur de scrutin prezidențial au fost în egală măsură denigratoare, ofensatoare și instigatoare la ură față de concetățenii noștri stabiliți permanent sau aflați temporar peste hotarele țării.”, scrie în comunicatul emis de ombudsman. Ieri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a adresat mesaje denigratoare la adresa diasporei, acuzând oamenii din străinătate de faptul că ar fi fost plătiți pentru a veni la secțiile de votare.

IGOR DODON, CANDIDAT INDEPENDENT: Și o să le arătăm cum masiv aduc oamenii la vot în țările membre UE. Din Transnistria nu au fost aduși cu autobuzele masiv, au venit fiecare cu mașina sa din ceea ce am văzut. Oare de la 150 km diaspora a venit așa, pur și simplu, pe pandemie, să voteze nu știu unde?”

Avocatul Poporului a criticat și discursul lui Dodon în adresa contracandidatei sale la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, întrucât acesta ar fi fost discriminator și umilitor. Astăzi, politiciana a venit și cu o reacție.

MAIA SANDU, CANDIDATA PAS:Un porumbel rănit a ieșit la presă și a început să cânte cântece de jale. Igor Dodon, care a înțeles că pierde alegerile, cel care a pierdut primul tur, simte că-i fuge pământul de sub picioare”.

În cadrul unei conferințe de presă recente, Igor Dodon a numit oamenii din disporă electorat paralel al Republicii Moldova, care are propria viziune. Acesta a mai declarat că preferințele diasporei se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește în Moldova. Ulterior, Igor Dodon a îndemnat oamenii să nu-i lase pe cetățenii din diasporă să decidă soarta țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram