/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Întâlnirea preoților, la nord. Episcopul de Bălți și Fălești susține că la întâlnire nu se discută despre alegeri și politică

missing
04 noiembrie 2020, ora 20:25

Mai mulți preoți din nordul țării s-au întâlnit astăzi cu episcopul de Bălți și Fălești, Markel. Informația a fost confirmată pentru TV8 chiar de către acesta. Însă, reprezentantul Bisericii Ortodoxe a negat că la întrevedere se discută despre alegeri, subiect care, din spusele lui, nu-l interesează nicicum.

EPISCOPUL DE BĂLȚI ȘI FĂLEȘTI, MARKEL:Pe noi politica nu ne interesează. Până acum nu am făcut declarații politice, nici mitropolia, nici eparhiile. Așa că.”

In ultimii ani, episcopul Markel a apărut cu mai multe ocazii în compania președintelui in exercitiu, Igor Dodon. O întrevedere recentă a avut loc acum două luni, în cadrul căreia cei doi au discutat despre activitatea eparhiei pe timp de pandemie. Deși susține că nu este interesat deloc de politică, la alegerile de acum patru ani, episcopul l-a susținut pe Igor Dodon la alegeri, scria Unimedia pe atunci.

Intr-un discurs public, Markel a acuzat-o pe contracadidata acestuia, Maia Sandu, că ar fi susținut relațiile homosexuale și că ar fi comis activități extremiste. In consecință, președinta Pas l-a atacat în instanță, iar episcopul a pierdut procesul la Curtea Surpremă de Justiție, fiind obligat sa-i plăteasca 20 de mii de lei, ca prejudiciu moral pentru defăimare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram