Mai mulți preoți din nordul țării s-au întâlnit astăzi cu episcopul de Bălți și Fălești, Markel. Informația a fost confirmată pentru TV8 chiar de către acesta. Însă, reprezentantul Bisericii Ortodoxe a negat că la întrevedere se discută despre alegeri, subiect care, din spusele lui, nu-l interesează nicicum.

EPISCOPUL DE BĂLȚI ȘI FĂLEȘTI, MARKEL:Pe noi politica nu ne interesează. Până acum nu am făcut declarații politice, nici mitropolia, nici eparhiile. Așa că.”

In ultimii ani, episcopul Markel a apărut cu mai multe ocazii în compania președintelui in exercitiu, Igor Dodon. O întrevedere recentă a avut loc acum două luni, în cadrul căreia cei doi au discutat despre activitatea eparhiei pe timp de pandemie. Deși susține că nu este interesat deloc de politică, la alegerile de acum patru ani, episcopul l-a susținut pe Igor Dodon la alegeri, scria Unimedia pe atunci.

Intr-un discurs public, Markel a acuzat-o pe contracadidata acestuia, Maia Sandu, că ar fi susținut relațiile homosexuale și că ar fi comis activități extremiste. In consecință, președinta Pas l-a atacat în instanță, iar episcopul a pierdut procesul la Curtea Surpremă de Justiție, fiind obligat sa-i plăteasca 20 de mii de lei, ca prejudiciu moral pentru defăimare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!