După ce ieri liderul Grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit că în anul 2016 Igor Dodon a devenit președinte cu ajutorul fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, și echipei PD, astăzi acesta a făcut noi dezvăluiri. Candu a declarat că după acele alegeri, Dodon împreună cu soția sa, Galina Dodon, au mers personal la Plahotniuc, pentru a-i mulțumi pentru ajutor.

„Din câte am înțeles, PD s-a implicat în foarte multe regiuni și au fost rugați și primari, și consilieri și echipele din teritoriu să-l ajute pe Dodon la alegerile din 2016. Ba mai mult decât atât, Igor Nikolaevici Dodon a și echipei Partidului Democrat și echipei domnului Plahotniuc, că a fost ajutat să câștige în 2016. Eu nu am probe, dar cunosc informație că în acea noapte, de după alegeri, Igor Nikolaevici Dodon, împreună cu prima doamnă, doamna Galina, chiar l-au vizitat personal pe domnul Plahotniuc și l-au mulțumit că Igor Nikolaevici devine președinte Republicii Moldova, acum patru ani”, a spus Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu spune că ar putea publica și probe și îl provoacă pe Dodon să recunoască public aceste lucruri.

„Igor Nikolaevici, dacă cumva, după ce ignorați acest mesaj sau refuzați să spuneți că e adevărat, s-ar putea să vă treziți și cu dovezi”, a declarat Candu.

„Igor Dodon ajuns președinte cu ajutorul PD, la acea oră. Ba mai mult, Igor Nikolaevici a avut și niște promisiuni făcute – că la alegerile parlamentare sau după alegerile parlamentare, dacă se respectă anumite proporționalități la acele alege, se va face coaliție cu PD și vor fi împărțite și funcțiile în stat, legate și de președintele Parlamentului. Guvernul va fi asumat de Partidul Democrat. Dacă o să ceară și probe, s-ar putea să apară și probe pentru cele care refuză să le recunoască”, a continuat să explice liderul Grupului Pro Moldova.

După declarațiile făcute de Andrian Candu, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a menționat că „domnul Candu o face pe dracu-n în patru să-i fie de folos Maiei Sandu în această campanie. Oligarhii știu de ce…”.

Amintim că ieri, liderul Grupului Pro Moldova a declarat că în anul 2016 Dodon a devenit președinte cu ajutorul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc. Atunci Andrian Candu făcea parte din Paridul Democrat, condus de Plahotniuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!