Au fost actualizate condițiile de călătorie pentru moldovenii care planifică o călătorie în afara țării. Unele state păstrează obligativitatea de a sta în izolare pentru 14 zile pentru cei care vin din Republica Moldova, iar în altele este interzisă intrarea celor care au tranzitat Republica Moldova, în ultimele două săptămâni. 

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie amplasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile.

Pentru cei care vor să călătorească în Ucraina, rămâne obligatorie și prezentarea obligatorie a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19. 

Astfel, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără amplasarea la autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile.

Începând cu ziua de 30 octombrie, și până cel puțin pe 1 decembrie 2020, în Franța este instituită carantină națională. Deplasările pe teritoriul Franței sunt interzise, cu excepția motivelor următoare, cu prezentarea obligatorie a atestării pentru deplasare care poate fi descărcată pe pagina Ministerului de Interne al Franței.

Totodată, la sosirea în Marea Britanie este obligatorie izolarea timp de 14 zile. Începând cu 48 ore înaintea zborului, până în ziua zborului, cel târziu, este necesar de completat on-line formularul „Public Health Passenger Locator”.

Un nou șir de măsuri restrictive au fost adoptate de Consiliul de miniștri al Italiei. Noile restricții vor intra în vigoare la mâine și se vor aplica până pe 3 decembrie curent. Rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova.

Mai multe detalii despre noi restricții le puteți găsi în documentul de mai jos: 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!