/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/HARTĂ/ Dodon a câștigat în trei țări. Cum au votat moldovenii din diasporă

missing
05 noiembrie 2020, ora 08:38

Peste o sută de mii din cei 149 178 de cetățeni moldoveni care au votat în diasporă și-au dat votul pentru candidata PAS, Maia Sandu, în primul tur al alegerilor prezidențiale. În majoritatea țărilor, Sandu a fost votată de majoritatea cetățenilor, cu excepția a cinci țări unde au fost aleși contracandidații săi: Renato Usatîi și Igor Dodon. Mai exact, actual șef de stat a luat cele mai multe voturi în Ucraina, Turcia și Belarus, iar Renato Usatîi în Rusia și Israel.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale în cadrul ședinței de pe 4 noiembrie. În primul tur cu cele mai multe voturi s-au ales Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Igor Dodon, candidatul independent.

Astfel, după prelucrarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a obținut 36,16% de voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

CEC a stabilit pentru data de 15 noiembrie curent turul doi al alegerilor prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram