Peste o sută de mii din cei 149 178 de cetățeni moldoveni care au votat în diasporă și-au dat votul pentru candidata PAS, Maia Sandu, în primul tur al alegerilor prezidențiale. În majoritatea țărilor, Sandu a fost votată de majoritatea cetățenilor, cu excepția a cinci țări unde au fost aleși contracandidații săi: Renato Usatîi și Igor Dodon. Mai exact, actual șef de stat a luat cele mai multe voturi în Ucraina, Turcia și Belarus, iar Renato Usatîi în Rusia și Israel.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale în cadrul ședinței de pe 4 noiembrie. În primul tur cu cele mai multe voturi s-au ales Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Igor Dodon, candidatul independent.

Astfel, după prelucrarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a obținut 36,16% de voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

CEC a stabilit pentru data de 15 noiembrie curent turul doi al alegerilor prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!