Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul, scrie digi24.ro.

UPDATE. La mai bine de 24 de ore de la încheierea alegerilor, voturile încă se numără în șase state. Joe Biden mai are nevoie de 17 voturi electorale pentru a ajunge la victorie. Sansele nu sunt pierdute nici pentru Donald Trump, chiar dacă el mai are nevoie de 57 de voturi.

După ce Joe Biden a câștigat două state-cheie din Midwest-ul american, Michigan și Wisconsin, pe măsură ce se numără voturile prin corespondență, a scăzut simțitor diferența pe care Donald Trump o avea cu precădere în Georgia, dar și în Pennsylvania.

Cursa este strânsă și în Nevada (diferența este de doar 0,5 procente în favoarea lui Biden), dar privirile se îndreaptă și spre Arizona, unde Donald Trump pare să recupereze teren.

Susținătorii lui Donald Trump s-au adunat miercuri seara în fața unui centru din Arizona unde încă se mai numără voturi și strigă: „Lăsați-ne să intrăm”, „Numărați voturile” și „Noi îl iubim pe Trump”, relatează The Washington Post.

Potrivit CNN, Arizona, Nevada și Georgia ar putea fi următoarele state vizate de acțiuni în justiție din partea echipei Trump, care vrea să câștige timp cerând renumărarea voturilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!