/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/HARTĂ/ LIVE UPDATE. Alegeri SUA 2020. Joe Biden, cursă strânsă cu Donald Trump. În șase state încă se numără voturi

missing
05 noiembrie 2020, ora 09:07

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul, scrie digi24.ro.

UPDATE. La mai bine de 24 de ore de la încheierea alegerilor, voturile încă se numără în șase state. Joe Biden mai are nevoie de 17 voturi electorale pentru a ajunge la victorie. Sansele nu sunt pierdute nici pentru Donald Trump, chiar dacă el mai are nevoie de 57 de voturi.

După ce Joe Biden a câștigat două state-cheie din Midwest-ul american, Michigan și Wisconsin, pe măsură ce se numără voturile prin corespondență, a scăzut simțitor diferența pe care Donald Trump o avea cu precădere în Georgia, dar și în Pennsylvania.

Cursa este strânsă și în Nevada (diferența este de doar 0,5 procente în favoarea lui Biden), dar privirile se îndreaptă și spre Arizona, unde Donald Trump pare să recupereze teren.

Susținătorii lui Donald Trump s-au adunat miercuri seara în fața unui centru din Arizona unde încă se mai numără voturi și strigă: „Lăsați-ne să intrăm”, „Numărați voturile” și „Noi îl iubim pe Trump”, relatează The Washington Post.

Potrivit CNN, Arizona, Nevada și Georgia ar putea fi următoarele state vizate de acțiuni în justiție din partea echipei Trump, care vrea să câștige timp cerând renumărarea voturilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram