Ministerul Sănătății anunță că au fost cumpărate, cu suportul Băncii Mondiale, 100.000 de teste pentru depistarea SARS-COV-2. Potrivit autorităților, au fost achiziționate consumabile, reagenți și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator, inclusiv patru automobile pentru transportarea testelor de la laboratoarele Agenției.

Sistemul de Sănătate din țară a fost asigurat cu 42 de electrocardiografe, 700 pompe de perfuzie cu seringă, 400 de monitoare pentru pacienți, 150 de pulsoximetre, 400 de oxigenconcentratoare, 194 de paturi pentru terapie intensivă, 22 de ventilatoare pulmonare,  180 000 costume de protecție și 100 000 halate pentru personalul medical.   Astfel, au fost consolidate capacitățile sistemului de sănătate de a răspunde numărului mare de internări a persoanelor confirmate cu COVID-19.

Echipamentele de protecție și dispozitivele medicale achiziționate au fost distribuite laboratoarelor și instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate 250 de ventilatoare pulmonare, 31 de unități mobile pentru radiografie, 8 ambulanțe-reanimobile,  700 pompe de perfuzie cu seringă, 200 paturi pentru terapie intensivă, 50 000 costume de protecție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!