/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Mesajul transmis de către Ilan Șor candidatei PAS, Maia Sandu

missing
05 noiembrie 2020, ora 16:38

După declarațiile făcute de către candidata PAS, Maia Sandu despre faptul că în turul doi al scrutinului prezidențial nu mizează pe susținerea contracandidatei sale din turul întâi Violeta Ivanov,  liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor a publicat filmuleț în care susține că „nici Violeta Ivanov și nici partidul nu și-au anunțat susținerea vreunui candidat”. „Iar ceea ce numește Maia Sandu cumpărare de voturi, Ilan Șor le califică drept investiții în viitorul țării”, se arată în nota emisă de Partidul „Șor”.

„Într-o adresare video, Ilan Șor a amintit că președinta PAS a fost de mai multe ori în Orhei, unde a avut întâlniri cu alegătorii.

Oare nu v-a fost plăcut să vă deplasați pe drumuri calitative și iluminate? Oare oamenii nu v-au spus că sunt mulțumiți de felul în care se dezvoltă raionul și orașul? Oare ei nu și-au exprimat recunoștința pentru posibilitatea de a cumpăra medicamente și produse la prețuri mai mici? Că în Orhei lucrurile merg bine, iar satele au început să renască?”, a întrebat Ilan Șor.

Dacă Dvs. credeți că asta e cumpărare de voturi, eu numesc asta investiții în viitorul țării. Anume de asta trebuie să fie preocupat fiecare politician. Dacă această muncă – de a construi și renaște țara – Dvs. o considerați cumpărare de voturi, atunci nu mai aveți ce căuta în politica moldovenească”, a conchis Ilan Șor.

Șor a calificat drept mincinoase declarațiile Maiei Sandu, potrivit cărora candidata din partea Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, l-ar fi susținut în primul tur pe Igor Dodon.

Nici Violeta Ivanov, nici Partidul „ȘOR” nu și-au anunțat susținerea vreunui candidat”, a remarcat liderul formațiunii”, se arată în comunicatul emis de Partidul Șor.

Ieri, Maia Sandu a declarat că ă în turul doi al scrutinului prezidențial nu mizează pe susținerea contracandidatei sale din turul întâi Violeta Ivanov, pentru că, potrivit candidatei PAS, „Violeta Ivanov din start și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon”.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegerile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram