De la începutul săptămânii, zece copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci. În aceste zile, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 69 solicitări pe motiv de intoxicație cu ciuperci, în urma cărora au avut de suferit 42 persoane, inclusiv 10 minori.

În perioada 2-4 noiembrie au fost înregistrate cele mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci în municipiul Chișinău – 11 cazuri; în raionul Edineț – 6 cazuri; Telenești -5 cazuri și câte 4 cazuri în raioanele Călărași și Orhei.

Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri s-a înregistrat pe 2 noiembrie, în raionul Telenești. De asistență medicală a avut nevoie o familie cu trei copii. Membrii familiei, inclusiv un copil de doar trei ani au consumat la prânz ciuperci culese din pădure, după care s-au simțit rău și au solicitat ambulanța. În numai 12 minute, echipa SAMU Telenești a sosit la locul solicitării și a acordat primul ajutor calificat părinților și copiilor. Ulterior toți au fost transportați la Spitalul Raional Telenești.

Un alt caz s-a înregistrat în Capitală. La serviciul Urgență s-a adresat o familie cu doi copii minori, a căror stare s-a agravat în urma consumării ciupercilor la cină. În urma acordării asistenței medicale de urgență maturii au fost transportați la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, iar copiii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!