/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Alarmant! De la începutul săptămânii, zece copii s-au intoxicat cu ciuperci

missing
06 noiembrie 2020, ora 09:24

De la începutul săptămânii, zece copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci. În aceste zile, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 69 solicitări pe motiv de intoxicație cu ciuperci, în urma cărora au avut de suferit 42 persoane, inclusiv 10 minori.

În perioada 2-4 noiembrie au fost înregistrate cele mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci în municipiul Chișinău – 11 cazuri; în raionul Edineț – 6 cazuri; Telenești -5 cazuri și câte 4 cazuri în raioanele Călărași și Orhei.

Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri s-a înregistrat pe 2 noiembrie, în raionul Telenești. De asistență medicală a avut nevoie o familie cu trei copii. Membrii familiei, inclusiv un copil de doar trei ani au consumat la prânz ciuperci culese din pădure, după care s-au simțit rău și au solicitat ambulanța. În numai 12 minute, echipa SAMU Telenești a sosit la locul solicitării și a acordat primul ajutor calificat părinților și copiilor. Ulterior toți au fost transportați la Spitalul Raional Telenești.

Un alt caz s-a înregistrat în Capitală. La serviciul Urgență s-a adresat o familie cu doi copii minori, a căror stare s-a agravat în urma consumării ciupercilor la cină. În urma acordării asistenței medicale de urgență maturii au fost transportați la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, iar copiii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram