Executivul a votat proiectul de lege care prevede instituirea funcției de demnitate publică – Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor. Acesta va fi numit de Parlament și va activa în mod autonom față de Avocatul Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va fi specializat în problemele de protecţie a drepturilor antreprenorilor și va asigura respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale antreprenorilor de către autoritățile publice, de către organizații şi întreprinderi, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, de către organizaţiile necomerciale şi de către persoanele cu funcţii de răspundere de toate nivelurile.

Premierul Ion Chicu a salutat ideea și a subliniat importanța instituirii acestei funcții: „În cadrul nenumăratelor întrevederi pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri, aceștia veneau mereu cu doleanța de a institui funcția de Avocat al poporului care să le apere drepturile. Noi am elaborat proiectul respectiv și suntem deciși să punem în aplicare legea începând cu 1 ianuarie 2021, astfel încât mediul de afaceri să aibă un grad de protecție mai mare”, a declarat premierul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!