/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PAS: Mai multe posturi de radio din țară difuzează un spot al lui Igor Dodon ce conține mesaje defăimătoare

missing
06 noiembrie 2020, ora 11:10

Mai multe posturi de radio din țară difuzează un spot publicitar al candidatului independent, susținut de socialiști, Igor Dodon care este calomnios, instigă la ură și conține mesaje defăimătoare. Despre aceasta a declarat reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, pe 6 noiembrie în cadrul unui briefing de presă. 

„Difuzarea acestui spot este ilegală. Am informat posturile tv și radio și le-am somat să oprească difuzarea acestui spot.  După aceasta, am primit informații că acest spot este în continuare difuzat”, a declarat Olesea Stamate.

Aceasta a mai spus că Aagenților economici li s-ar fi spus că au contract cu reprezentanții lui Igor Dodon. Potrivit reprezentatei PAS, în acest caz, fie spotul electoral trebuie înlocuit, fie contractul trebuie reziliat.

„Următorul pas pe care îl vom întreprinde este să cerem dreptul la replică. Asta înseamnă că toți radio difuzorii și toate posturile tv vor fi obligate să publice informația care vine din partea candidatului Maia Sandu, în mod gratuit, oferind dreptul la replică”, a declarat Olesea Stamate.

Ea a adăugat că PAS îi va acționa în judecată pe cel care a dat spre distribuție acest spot dar și cei care vor continua distribuirea acestui spot.

Codul electoral prevede că în perioada de campanie toate programele și materialele scrise care vizează într-un fel sau altul concurenții electorali și se difuzează public cu respectarea regulamentului privind reflectarea campaniei electorale.

Astfel, spoturile electorale nu trebuie să conțină tertipuri, imagini sau alte sunete limbaj licențios, injurii care lezează onoarea și demnitatea persoanei, calomnii sau îndemnuri la ură. Potrivit regulamentului, furnizorul de servicii media va refuza difuzarea spotului electoral, dacă acesta este transmis spre difuzare în afara condițiilor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram