Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că pregătește un plan de dizolvare a Parlamentului și de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Politicianul spune că va prezenta luni acest plan. Totodată, Usatîi suține că a așteptat de la Partidul Acțiune și Solidaritate o propunere concretă în acest sens, dar încă nu a primit-o.

Usatîi a amintit despre programul de activitate al Guvernului Chicu și în preambulul programului de activitate este menționat că „orizontul de timp al acestui program se limitează la perioada de până la alegerile din toamna anului 2020”.

Eu am așteptat o propunere concretă de la PAS referitor la dizolvarea Parlamentului, nu am primit până la acest moment, dar mi s-a promis că voi primi o notă cum văd ei acest proces. Voi vedea ce va propune PAS. Voi vedea ce propun juriștii. Voi prezenta luni planul detaliat al dizolvării Parlamentului și numire a alegerilor parlamentare anticipate”, a menționat polticianul.

Amintim că după primul tur de scrutin Renato Usatîi a anunțat că principalul subiect de discuții cu candidata Maia Sandu va fi posibilitățile de dizolvare a legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar candidata a menționat că va vedea dacă există „posibilități legale” pentru a face acest lucru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!