Peste 160 de pensionari și șomeri au făcut donații în favoarea candidatei Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale. Potrivit rapoartelor financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală, pensionarii și șomerii au donat, în total, peste 870 de mii de lei în susținerea candidatei. Pe marginea acestui caz, CEC i-a cerut informații Casei Naționale de Asigurări Sociale. 

Despre aceasta a anunțat membrul CEC, Andrei Volentir, la ședința Comisiei de astăzi.

Potrivit lui, în total, din cele 333 persoane fizice donatoare, 72 de donatori, care au oferit, în total, 434 mii de lei în susținerea Violetei Ivanov, nu au avut nicio sursă de venit declarat, iar alți 27 – un venit mai mic decât suma donată.

Amintim că persoanele fizice pot dona în favoarea unui candidat o sumă ce nu depășește șase salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!