/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

168 de pensionari și șomeri au făcut donații de sute de mii de lei pentru candidata Violeta Ivanov. CEC cere informații de la CNAS

missing
07 noiembrie 2020, ora 12:37

Peste 160 de pensionari și șomeri au făcut donații în favoarea candidatei Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale. Potrivit rapoartelor financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală, pensionarii și șomerii au donat, în total, peste 870 de mii de lei în susținerea candidatei. Pe marginea acestui caz, CEC i-a cerut informații Casei Naționale de Asigurări Sociale. 

Despre aceasta a anunțat membrul CEC, Andrei Volentir, la ședința Comisiei de astăzi.

Potrivit lui, în total, din cele 333 persoane fizice donatoare, 72 de donatori, care au oferit, în total, 434 mii de lei în susținerea Violetei Ivanov, nu au avut nicio sursă de venit declarat, iar alți 27 – un venit mai mic decât suma donată.

Amintim că persoanele fizice pot dona în favoarea unui candidat o sumă ce nu depășește șase salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram