Americanii află curând cine este noul preşedinte al Statelor Unite. Alegerile din SUA se apropie de un rezultat final. Joe Biden conduce alegerile în Arizona, Georgia, Pennsylvania şi Nevada, dar numărătoarea voturilor continuă. Vineri seara, republicanii au solicitat intervenţia Curţii Supreme pentru a clarifica situaţia voturilor din Pennsylvania.

Potrivit rezultatelor actuale, situația arată în felul următor.

PENNSYLVANIA, 20 voturi electorale (99% din voturi numărate)

  • Biden: 3.337.069 —> 49,64%
  • Trump: 3.308.192 —> 49,21%

GEORGIA 16 voturi electorale (99% din voturi numărate)

  • Biden: 2.456.845 —> 49,42%
  • Trump: 2.452.825 —> 49,34%

ARIZONA 11 voturi electorale (90% din voturi numărate)

    • Biden: 1.604.067 —> 49,72%
    • Trump: 1.574.206 —> 48,8%

Joe Biden – 253 vs. Donald Trump – 213

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a reiterat vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora Moldovei), că este încrezător în câştigarea scrutinului prezidenţial din Statele Unite cu o majoritate clară.

Nu avem încă o declaraţie finală a victoriei, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada”, a declarat Joseph Biden, într-un discurs rostit din Wilminton, Delaware.

Suntem pe cale să depăşim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Şi priviţi cifrele la nivel naţional. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu naţiunea care ne susţine”, a afirmat Joseph Biden.

Joseph Biden are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA, în contextul în care avansul său a crescut în statele Pennsylvania şi Nevada, scrie Mediafax.

Însă echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive. Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, i-a cerut contracandidatului său să nu proclame „în mod greşit” victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep. „Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep”, a afirmat Donald Trump, prin Twitter. „Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare”, a subliniat Trump.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!