Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, susține un briefing de presă în cadrul căruia a anunțat că după ședința comună a Biroului Executiv al PDM și președinților Organizațiilor Teritoriale ale PDM, formațiunea își va menține neutralitatea în cadrul alegerilor prezidențiale. De asemenea, Filip anunță că își va retrage reprezentanții din Guvern, după ce va fi investit președintele țării.

Potrivit lui Filip, formațiunea a decis să nu susțină pe nimeni în turul doi de scrutin și își îndeamnă susținătorii să voteze pe cine vor ei.

Partidul Democrat este consecvent în deciziile sale, am asigurat mereu echilibrul pe scena politică și vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale. Așa cum am anunțat și înaintea primului tur de scrutin, îndemnăm și în continuare membrii și susținătorii noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, democrații anunță că își retrag miniștrii înaintați în actualul Guvern. „PDM a luat decizia ca imediat după investirea în funcție a președintelui ales să-și retragă reprezentanții săi din Guvern pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu legislativul și executivul”, a menționat Filip.

De asemenea, Filip a declarat că Partidul Democrat invită toate partidele politice parlamentare la dialog pentru a identifica o formulă guvernamentală, reprezentativă, capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!