/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Republica Moldova și-a deschis Consulat onorific în orașul turcesc Alanya

07 noiembrie 2020, ora 17:54

Republica Moldova a deschis un Consulat onorific în orașul turcesc Antalya. Circumscripția consulară include districtele Alanya, Manavgat, Gazipașa, Akseki, Gundogmuș și Ibradi.

La evenimentul de lansare a participat ministrul de Externe, Oleg Țulea. Șeful diplomației moldovene a subliniat că extinderea și aprofundarea relațiilor cu Republica Turcia constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova.

Ministrul Oleg Țulea a menționat că oficiul consular onorific va contribui la intensificarea schimburilor comercial-economice, culturale și academice, precum şi va acorda sprijinul necesar cetățenilor moldoveni aflați în situație de dificultate.

Și ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a evidențiat că înființarea unui oficiu consular onorific la Alanya va deschide noi perspective pentru dezvoltarea proiectelor comune în special pe filiera diplomației economice.

Datele de contact ale noului oficiu consular onorific sunt:

Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Alanya
Consul onorific: Halil Okur
Adresa: Kestel Mah. Șehit Murat Guney CAD. 2/1, Alanya, Turcia
Telefon: +902425110380
E-mail: halilokur@gmail.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram