Republica Moldova a deschis un Consulat onorific în orașul turcesc Antalya. Circumscripția consulară include districtele Alanya, Manavgat, Gazipașa, Akseki, Gundogmuș și Ibradi.

La evenimentul de lansare a participat ministrul de Externe, Oleg Țulea. Șeful diplomației moldovene a subliniat că extinderea și aprofundarea relațiilor cu Republica Turcia constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova.

Ministrul Oleg Țulea a menționat că oficiul consular onorific va contribui la intensificarea schimburilor comercial-economice, culturale și academice, precum şi va acorda sprijinul necesar cetățenilor moldoveni aflați în situație de dificultate.

Și ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a evidențiat că înființarea unui oficiu consular onorific la Alanya va deschide noi perspective pentru dezvoltarea proiectelor comune în special pe filiera diplomației economice.

Datele de contact ale noului oficiu consular onorific sunt:

Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Alanya
Consul onorific: Halil Okur
Adresa: Kestel Mah. Șehit Murat Guney CAD. 2/1, Alanya, Turcia
Telefon: +902425110380
E-mail: halilokur@gmail.com

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!