/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/GALERIE FOTO/ Nici vorbă de distanță socială! Hramul orașului Orhei - sărbătorit cu mare fast

08 noiembrie 2020, ora 10:41

Ca și în anii precedenți, Hramul orașului Orhei este sărbătorit cu mare fast. La evenimentele organizate de către administrația locală participă în jur de 300 de oameni. Aceștia nu mențin distanța socială, în pofida situației epidemiologie, or, ieri, 7 noiembrie, a fost stabilit un nou antirecord de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. 

Potrivit reporteri TV8 aflată la fața locului, Diana Popa, jumătate din cei prezenți în stradă poartă masca de protecție, iar jumătate nu. De menționat că, deputata Partidului „Șor” Violeta Ivanov, cea care a candidat la prezidențiale în primul tur, nu este prezentă la evenimentele dedicate hramului orașului.

Însă, deputatul Sergiu Sîrbu, cel care recent a părăsit formațiunea „Pro Moldova”, în fruntea căreia este deputatul Andrian Candu, participă la evenimentele din oraș. Alesul poporului a spus că a fost invitat de primar și că se asociază cu drumurile bune, cu ordinea din Orhei, cu canalizarea bună și alte lucruri făcute aici, care ar trebui realizate în toată țara.

Printre demnitarii prezenți în Orhei se numără deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova din Partidul „Șor” și primarul de Orhei Pavel Verejanu. Amintim că deputații care au părăsit grupul parlamentar „Pro-Moldova” și cei din Partidul „Șor” au constituit platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a informat că: „Sărbătoarea va începe duminică, la ora 10:00, în piața Vasile Lupu din Orhei, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. După asta, în centrul orașului, vom inaugura Iarmarocul „Toamna de aur”. În cursul zilei vor avea loc câteva concerte cu participarea artiștilor din Moldova și din străinătate”.

Potrivit programului de sărbătoare, între orele 13:00 și 15:00, pentru generația în etate, în Parcul „Ivanos”, va avea loc un concert susținut de interpreții Igor Cuciuc, Olga Ciolacu și Gabriel Dorobanțu (România). Un concert pentru generația tânără va avea loc la „OrheiLand”, între orele 18:00 și 23:00. Aici vor evolua interpreții Lia Taburcean, Olia Tira și Mihail (România).

Orașul Orhei își sărbătorește în fiecare an hramul de „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, considerat ocrotitorul localității. Orhei este unul din cele mai vechi orașe din Moldova, fiind întotdeauna un important punct comercial și strategic.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram