/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ În veste roșii și cu ziare de campanie. Sute de oameni au mers într-un marș în susținerea lui Dodon la Bălți

missing
08 noiembrie 2020, ora 20:27

Câteva sute de oameni au mers astăzi într-un marș în susținerea candidatului independent Igor Dodon la Bălți. Îmbrăcați în veste roșii, oferite de către Partidul Socialiștilor și cu ziare de campanie în mâini, alegătorii au mărșăluit pe străzile principale din Capitala de Nord a țării. Aceștia au spus că  s-au alăturat manifestației pentru că vor pace și sunt contra fascismului. La eveniment au participat și deputați socialiști.

Oamenii au pornit în marș pe una din străzile principale ale orașului Bălți. Pe toată durata traseului, aceștia au scandat că sunt împotriva fascismului, susțin limba rusă și cea moldovenească și  doresc să sărbătorească și în continuare Ziua Victoriei din 9 mai. Alegătorii purtau măști, veste și scurte roșii, cu inscripția – Igor Dodon, președinte responsabil.

„Pentru o Moldova independentă. Suntem împotriva unionismului. Susținem toată programa președintelui”.

La eveniment au participat și câțiva deputați socialiști.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, DEPUTAT PSRM: „Mergem spre piață să împărțim ziare, să informăm oamenii, ne pregătim de campanie. Lucrăm activ și suntem siguri în victorie”.

Aceștia au spus că oamenii au venit singuri la manifestație, fără a fi aduși organizat. Am încercat să aflăm dacă astfel de marșuri vor continua și în alte localități din țară. Contactată de echipa TV 8, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon nu ne-a răspuns la mesaje.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram