Câteva sute de oameni au mers astăzi într-un marș în susținerea candidatului independent Igor Dodon la Bălți. Îmbrăcați în veste roșii, oferite de către Partidul Socialiștilor și cu ziare de campanie în mâini, alegătorii au mărșăluit pe străzile principale din Capitala de Nord a țării. Aceștia au spus că  s-au alăturat manifestației pentru că vor pace și sunt contra fascismului. La eveniment au participat și deputați socialiști.

Oamenii au pornit în marș pe una din străzile principale ale orașului Bălți. Pe toată durata traseului, aceștia au scandat că sunt împotriva fascismului, susțin limba rusă și cea moldovenească și  doresc să sărbătorească și în continuare Ziua Victoriei din 9 mai. Alegătorii purtau măști, veste și scurte roșii, cu inscripția – Igor Dodon, președinte responsabil.

„Pentru o Moldova independentă. Suntem împotriva unionismului. Susținem toată programa președintelui”.

La eveniment au participat și câțiva deputați socialiști.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, DEPUTAT PSRM: „Mergem spre piață să împărțim ziare, să informăm oamenii, ne pregătim de campanie. Lucrăm activ și suntem siguri în victorie”.

Aceștia au spus că oamenii au venit singuri la manifestație, fără a fi aduși organizat. Am încercat să aflăm dacă astfel de marșuri vor continua și în alte localități din țară. Contactată de echipa TV 8, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon nu ne-a răspuns la mesaje.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!