/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ „Samuraiul” din Lozova. Itsuki Kurata este fotbalistul japonez, care evoluează la noi în țară

08 noiembrie 2020, ora 21:10

A venit din Japonia, pentru a face mai fericită o echipă din Republica Moldova. Este vorba despre un tânăr fotbalist nipon, care evoluează în prezent la Codru Lozova. Colegii și antrenorii îl apreciază și spun că el este ”zâmbetul” echipei. Deocamdată, nu știe cât timp se va reține la noi în țară. Însă, când vine vorba de o zeamă moldovenească, spune că nu ar mai pleca de aici.

ALEX MACOVEI, REPORTER TV8: „Multe lucruri fac mai frumoasă viața unui fotbalist. Iar unul dintre acestea este că niciodată nu poți ști încotro te va duce soarta. Pe Itsuki l-a dus din îndepărtatele și gălăgioasele ale Japoniei într-un mic și liniștit sat din Republica Moldova”.

Acum, cei din satul Lozova se pot bucura nu doar de meciuri din Divizia Națională, dar și de fotbaliști ”exotici”, care le reprezintă echipa din sat. Iar unul dintre cele mai speciale ”personaje” este Itsuki Kurata.

ITSUKI KURATA, JUCĂTOR CODRU LOZOVA: „– Savurez viața de aici, chiar din februarie, de când am venit în Republica Moldova. Aici, îmi place în mod special mâncarea și mai ales zeama. Mâncarea tradițională moldovenească îmi place cu adevărat”.

Chiar dacă îi place la noi, Itsuki recunoaște că îl macină dorul pentru meleagurile sale.

ITSUKI KURATA, JUCĂTOR CODRU LOZOVA: „– Da, desigur. Dacă ar fi să compar Japonia cu Republica Moldova, aș vedea o diferență mare. Dacă vorbim despre cultură și oameni, e chiar o diferență mare. Dar, familia este acolo, în Japonia”.

Oferta de a juca în republica Moldova i-a venit din partea impresarului iarna trecută. Itsuki a acceptat, fără să stea prea mult pe gânduri și vede ”aventura” la Codru ca pe o experiență grozavă.

ITSUKI KURATA, JUCĂTOR CODRU LOZOV: „– Am venit aici acum opt luni. Dar, am venit aici să joc fotbal. Sunt profesionist și am nevoie să joc mai mult. Iar asta este important, important pentru mine”.

În colectiv, Itsuki este o fire solară și îi încarcă pe cei din jur cu energie pozitivă.

ALEXEI SAVINOV, ANTRENOR CODRU LOZOVA: „– E un tânăr plin de viață. Indiferent de greutăți, mereu își păstrează buna dispoziție. Să zicem așa, la noi în echipă, el este ca un ”smile”.

Itsuki Kurata este un fotbalist japonez, în vârstă de 20 de ani. Acesta evoluează pe postul de fundaș stânga. În sezonul curent, Itsuki a strâns pentru Codru Lozova 10 meciuri în Divizia Națională. Acesta a copilărit la Tokyo și a făcut primii pași în direcția fotbalului în academia celor de la Tokyo Musashino. Înainte de a ajunge în Republica Moldova, acesta a mai evoluat și la Sakushin Gakuin -o altă echipă de la el de acasă.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: SERGIU CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram