/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Aproape toate paturile destinate persoanelor infectate cu virusul COVID-19 în spitatalele din municipiul Chișinău sunt ocupate

missing
09 noiembrie 2020, ora 09:22

Aproape toate paturile destinate persoanelor infectate cu virusul COVID-19 în spitatalele din municipiul Chișinău sunt ocupate. Informația a fost făcută public în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, 9 noiembrie.

În prezent, 864 de pacienți sunt internați în spitalele din municipiul Chișinău, iar 46 se află în stare foarte gravă.

Totodată, momentan sunt înregistrate 35 189 de cazuri confirmate cu virusul COVID-19.

De asemenea, au fost înregistrate 1066 de cazuri de infecții în rândul cadrelor medicale, ceea ce reprezintă 13 % din numărul total de medici la nivel național.

„Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar situația este sub control. Avem rezerve de paturi, pe care le vom actva la prima necesitate. Posibil să avem în continuare creștere infecțiilor COVID-19, dar spitalele sunt pregătite și asigurate”, a declarat Boris Gâlcă, șef adjunct al Direcție Sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram