Aproape toate paturile destinate persoanelor infectate cu virusul COVID-19 în spitatalele din municipiul Chișinău sunt ocupate. Informația a fost făcută public în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, 9 noiembrie.

În prezent, 864 de pacienți sunt internați în spitalele din municipiul Chișinău, iar 46 se află în stare foarte gravă.

Totodată, momentan sunt înregistrate 35 189 de cazuri confirmate cu virusul COVID-19.

De asemenea, au fost înregistrate 1066 de cazuri de infecții în rândul cadrelor medicale, ceea ce reprezintă 13 % din numărul total de medici la nivel național.

„Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar situația este sub control. Avem rezerve de paturi, pe care le vom actva la prima necesitate. Posibil să avem în continuare creștere infecțiilor COVID-19, dar spitalele sunt pregătite și asigurate”, a declarat Boris Gâlcă, șef adjunct al Direcție Sănătate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!