Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegeri, Maia Sandu, susține că funcționari publici din diferite instituții ar fi șantajați și li s-sr spune că vor fi concediați dacă nu vor prezenta dovada că au votat pentru candidatul independent Igor Dodon. În plus, politiciana menționează că șefi de întreprinderi ar fi forțați să demonstreze că vor asigura un anumit număr de voturi de la companiile pe care le conduc.

Este o presiune enormă pe funcționari, este șantaj pe primari. Încercări de a frauda și foarte multă denigrare și minciună. Iată așa încearcă Igor Dodon să câștige aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Maia Sandu susține că oamenii sunt amenințați, în primul rând, că o să-și piardă locurile de muncă. Primarii ar fi șantajați că nu vor primi finanțare. „Se folosește Autoritatea Națională de Integritate împotriva lor, se folosește CNA-ul, așa ca pe timpul lui Plahotniuc, dar cele mai importante sperietori sunt că nu vor primi finanțare”, a menționat Sandu.

Potrivit candidatei, cei șantajați se tem să se adreseze organelor competente pentru că anterior nu li s-au făcut dreptate.

Am solicitat o reacție de la echipa candidatului independent Igor Dodon, dar, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!