Câinii Serviciului Vamal au dat peste cap planurile a doi moldoveni de a scoate zeci de mii de țigarete din țară, prin eludarea controlului vamal. Cazurile au fost înregistrate la posturile vamale ”Giurgiulești” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind confiscate în total 31 900 de țigarete.

Primul caz a fost raportat de vameșii de la Giurgiulești, după ce câinele Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în compartimentul marfar al unui Mercedes Sprinter.  Conducătorul auto, un cetățean moldovean, se deplasa în Franța.

Ca urmare a efectuării controlului fizic, funcționarii vamali au depistat 22 400 țigarete  de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele erau ascunse printre colete neînsoțite și bagaje personale.

În cel de-al doilea caz, echipa mixtă de control din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, formată din vameși și polițiști de frontieră, au depistat 9 500 de țigarete ”Marlboro” și ”Kent”. Bunurile au fost găsite în valiza unui conațional, în vârstă de 28 de ani, pasager al cursei Chișinău-Londra.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările urmau să fie comercializate pe piața neagră a Uniunii Europene.

În consecință, bunurile au fost confiscate, iar cercetările pe caz continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!