/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Au încercat să iasă din țară cu mii de pachete de țigări. Planul a doi moldoveni, deconspirat de câinii de serviciu

missing
09 noiembrie 2020, ora 14:21

Câinii Serviciului Vamal au dat peste cap planurile a doi moldoveni de a scoate zeci de mii de țigarete din țară, prin eludarea controlului vamal. Cazurile au fost înregistrate la posturile vamale ”Giurgiulești” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind confiscate în total 31 900 de țigarete.

Primul caz a fost raportat de vameșii de la Giurgiulești, după ce câinele Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în compartimentul marfar al unui Mercedes Sprinter.  Conducătorul auto, un cetățean moldovean, se deplasa în Franța.

Ca urmare a efectuării controlului fizic, funcționarii vamali au depistat 22 400 țigarete  de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele erau ascunse printre colete neînsoțite și bagaje personale.

În cel de-al doilea caz, echipa mixtă de control din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, formată din vameși și polițiști de frontieră, au depistat 9 500 de țigarete ”Marlboro” și ”Kent”. Bunurile au fost găsite în valiza unui conațional, în vârstă de 28 de ani, pasager al cursei Chișinău-Londra.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările urmau să fie comercializate pe piața neagră a Uniunii Europene.

În consecință, bunurile au fost confiscate, iar cercetările pe caz continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram