/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 862: Kievul acuză Rusia pentru moartea a 110 prizonieri de război. Ce îi cere Zelenski lui Trump

/VIDEO/ Pasiune transformată în business. Un tânăr fascinat de plante medicinale s-a lansat în afaceri

missing
09 noiembrie 2020, ora 07:31

La doar 21 de ani și-a lansat propria afacere cu plante medicinale. Susținut de părinți, de altfel, specialiști în botanică, tânărul antreprenor, Cristian Melnic a reușit să pună pe roate un brand autohton de ierburi naturale, întrebuințate ca remedii naturale, ceaiuri și chiar produse cosmetice. La nici un an de la lansare, băiatul se bucură de rezultate frumoase, deși este încă student. Cum a ajuns un tînăr în anul 3 la Facultatea de Tehnologie Alimentară să se lanseze pe piața plantelor medicinale aflați în reportajul ce urmează.

Vine dintr-o familie de doctori în științe botanice, iar interesul pentru plantele a apărut la Cristian treptat, fiind inițial atras de alte domenii de activitate.

„După specialitatea mea eu sunt tehnolog alimentar la Universitatea UTM și eu eram în contrazicere cu taic-meo din cauza că el dorea să plec la farmaceutică, eu îl contraziceam, că nu, pentru ce mie îmi trebuie”.

Totuși, cercetând lumea botanică și examinând piața autohtonă, băiatul a înțeles că este un domeniu ce îl atrage și îi oferă oportunități de a veni către public cu noi produse ECO și naturale.

CRISTIAN MELNIC, STUDENT/ANTREPRENOR: „Acum proaspăt, de jumate de an, am decis să deschid o firmă, după care am văzut că este ceva benefic, este ceva actual pentru ziua de azi”.

Mai mult, pentru a asigura calitatea procesului de producție și a produselor propriu-zise, tânărul antreprenor a participat și în diverse proiecte din domeniul agricol, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniu.

CRISTIAN MELNIC, STUDENT/ANTREPRENOR: „Aceasta mi-a dat posibilitatea de a afla lucruri noi despre dezvoltarea propriei afaceri, desigur în agricultură, cum aș putea cultiva plantele”.

„Dar și facem procesul de extracție pe bază naturală, după care, desigur uscarea plantelor pe bază naturală”.

Așa că, având sprijinul și încrederea părinților, care s-au implicat activ în crearea rețetelor și mixurilor de plante medicinale, lui Cristian i-a reușit să aducă pe piața autohtonă diferite tipuri de ceaiuri, atât pentru consum zilnic, cât și pentru întrebuințări specifice.

CRISTIAN MELNIC, STUDENT/ANTREPRENOR „Avem ceaiul anti-tuse, este un ceai sezonier, adică acum, pe perioada de timp rece și la fel și ceaiul imun, este un stimulator al organismului”.

Atât produsele cosmetice, cât și uleiurile esențiale sunt o specialitate a brandului lansat de tânăr.

CRISTIAN MELNIC, STUDENT/ANTREPRENOR: „Avem și uleiuri esențiale, cum ar uleiul de lavandă esențial, după care este uleiul de pin, de pihtă”.

Cristian ne-a asigurat că produsele lui au o calitate superioară și că în spatele lor stau specialiști calificați în domeniu.

CRISTIAN MELNIC, STUDENT/ANTREPRENOR: „Rețetele noastre sunt făcute de către doctorii noștri în știință și certificate de ANSA”.

Responsabilă de comercializarea produselor, Ana ne-a spus că cele mai solicitate produse în acest sezon sunt cele cu efect de tratament a virozelor și răcelilor.

ANA PÎNZARU: „Desigur că cele mai solicitate produse sunt ceaiurile, ceaiurile imunitare, din cauza situației pe care o avem acum, mai ales mămicile comandă ceaiurile pentru imunitate și ceaiurile anti-tusă, pentru copiii lor sau chiar pentru ele”.

Produsele lansate pe piață de către Cristian sunt pe bază de plante sută la sută naturale și procesate ECO. Prețurile sunt accesibile, așa cum pentru un pachet de ceai trebuie să scoți din buzunar nici mai mult , nici mai puțin decât 50 de lei.

REPORTERĂ: NICOLETA DODON
IMAGINI: ROMAN BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram