/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Mai multe categorii de pacienți vor beneficia de medicamente compensate. Ce preparate se regăsesc în listă

missing
10 noiembrie 2020, ora 11:07

Persoanele cu bronșită acută, persoanele care suferă de osteoporoză și pacienții cu diabet zaharat vor beneficia de medicamente compensate. Despre aceasta a declarat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, persoanele care au bronşită acută vor beneficia de medicamente compensate în proporţie de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulţilor. Afecţiunea a fost inclusă în lista maladiilor prioritare, în contextul creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute care se tratează la domiciliu şi evoluţiei situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova.

De asemenea, persoanele care suferă de osteoartroză, vor beneficia de două medicamente compensate destinate tratamentului maladiilor osteoarticulare Aceclofenacum și Diclofenacum, care vor fi prescrise de către medicul de familie.

„Totodată, pacienții care suferă de diabet zaharat, vor fi asigurați cu insuline umane sub formă de cartușe, care sunt mai ușor de administrat și prezintă mai multe avantaje, precum precizie mai înaltă de dozare, risc scăzut de hipoglicemie, posibilitatea dozării și administrării insulinei de către persoanele slab văzătoare, comoditate și flexibilitate în administrare, posibilitate de administrare în orice moment și in orice situție, cantitatea mai mică de pierdere a insulinei, lipsa sindromului algic, datorat acelor foarte fine și subțiri”, a menționat Dumbrăveanu.

În acest sens, au fost efectuate modificări ale unor ordine comune ale MSMPS şi CNAM, care vor intra în vigoare o dată cu publicarea în Monitorul Oficial

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram