/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari ar deține cetățenia Federației Ruse

missing
10 noiembrie 2020, ora 21:34

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari ar deține și cetățenia Federației Ruse, pe lângă cea a Republicii Moldova. Un CV în care este specificat că aceasta este cetățeană a Rusiei a fost publicat de către portalul omg.md. De cealaltă parte, Biroul pentru Reintegrare a publicat un al CV în care nu este specificat câte cetățenii deține Olga Cebotari. 

Olga Cebotari va ocupa funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, după ce a fost șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova” cu sediul la Moscova.

Amintim că sâmbătă, conducerea Partidului Democrat a anunțat că se retrage miniștrii delegați în Guvern, după investirea noului președinte care urmează să fie ales duminică, 15 noiembrie. Este vorba de ministrul Economiei, Sergiu Railean, ministrul Educației, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Ulterior premierul Ion Chicu a înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri.

Astfel, pentru funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare a fost propusă Olga Cebotari, Anatol Usatîi a fost înaintat pentru funcția de ministrul Economiei și Infrastructurii, iar Aurel Ciocoi a fost propus pentru funcția de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, la conducere Ministrului Apărării a fost înaintat Victor Gaiciuc, iar Lilia Pogolşa a fost propusă la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram