Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari ar deține și cetățenia Federației Ruse, pe lângă cea a Republicii Moldova. Un CV în care este specificat că aceasta este cetățeană a Rusiei a fost publicat de către portalul omg.md. De cealaltă parte, Biroul pentru Reintegrare a publicat un al CV în care nu este specificat câte cetățenii deține Olga Cebotari. 

Olga Cebotari va ocupa funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, după ce a fost șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova” cu sediul la Moscova.

Amintim că sâmbătă, conducerea Partidului Democrat a anunțat că se retrage miniștrii delegați în Guvern, după investirea noului președinte care urmează să fie ales duminică, 15 noiembrie. Este vorba de ministrul Economiei, Sergiu Railean, ministrul Educației, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Ulterior premierul Ion Chicu a înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri.

Astfel, pentru funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare a fost propusă Olga Cebotari, Anatol Usatîi a fost înaintat pentru funcția de ministrul Economiei și Infrastructurii, iar Aurel Ciocoi a fost propus pentru funcția de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, la conducere Ministrului Apărării a fost înaintat Victor Gaiciuc, iar Lilia Pogolşa a fost propusă la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!