Federația Sindicală în domeniul sănătății îi cere Ministerului Sănătății să asigure testarea prioritară a personalului medical pentru COVID-19. Într-o scrisoare adresată ministerului se menționează că lucrătorii medicali trebuie testați imediat la locul de muncă.

În adresa Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova au parvenit mai multe demersuri din partea angajaților instituțiilor medicale, în care aceștia își exprimă nemulțumirea cu privire la modalitatea de testare la virusul COVID-19 a acestora în baza trimiterii de la medicii de familie în cabinetele de prelevare a probelor. Cu atât mai mult că aceasta produce o tergiversare a testării salariaților instituțiilor medicale, timp în care aceștia pot infecta alți angajați sau pacienți”, menționează FSSM.

Potrivit Sindicatului „Sănătatea”, în contextul situației epidemiologice actuale, cei mai expuși pericolului infectării cu virusul SARS-CoV-2 sunt lucrătorii din instituțiile medicale.

În această ordine de idei, reieșind din contextul situației actuale generate de criza COVID-19 și a creșterii numărului de lucrători medicali infectați, dar și a nevoii acute de protejare a celor aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus – medicii și întreg personalul medical – Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să intervină cu celeritate pentru a proteja cadrele din instituțiile medicale și de a examina posibilitatea testării personalului medical la virusul COVID-19 în mod prioritar și direct la locul de muncă, și respectiv de a veni cu o solicitare în acest sens către conducătorii acestor instituții”, menționează Sindicatul.

În Republica Moldova virusul a ucis, până la ora actuală, 51 de lucrători medicali și a infectat peste 8000 – doctori, asistenți medicali, infirmiere și alt personal care activează în instituțiile medicale.

Scrisoarea adresată Ministerului Sănătății o găsiți mai jos.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!