În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 161 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 782 traversări persoane, dintre care 4 705 treceri la frontiera moldo-română,  1 397 treceri la frontiera cu Ucraina și 680 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 2 899 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  814 traversări persoane;
Sculeni – 755 traversări persoane;
Aeroportul Internaţional Chişinău – 680 traversări persoane;
Palanca – 342 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– șapte conducători auto au încălcat regulile de transportare și de exploatare vehicule;
– două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
109 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 161 persoane și completate 6 512 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!