A vrut să-și susțină colegii din prima linie și să demonstreze societății că împreună oamenii pot învinge pandemia. Este vorba despre medicul endoscopist de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” – Andrei Rudico. Acesta a alergat 5 km echipat în costum de protecție în cadrul cursei „Tinereţe 2020”, organizată la Ungheni.

Am vrut să demonstrez că medicii nu cedează, indiferent de orice obstacol. Vin cu un mesaj către societate: să poarte măști. Împreună putem face un front comun. Nu doar doctorii trebuie să depună un efort considerabil, dar și populația să înțeleagă că trebuie să poarte mască, să ne stimăm unul pe altul, să respectăm regimul sanitar epidemiologic, să avem o gândire pozitivă, să practicăm sportul”, a subliniat doctorul.

Andrei Rudico a ocupat locul III la cursă, după categoria de vârstă, în pofida faptului că i-a fost dificil să alerge echipat în costum de protecție.

Foto: Facebook/IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Foto: Facebook/IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!