/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ „Au venit... și ne-au anunțat că, în clădire, este o bombă”. Angajații, despre alerta de la Judecătoria Buiucani

missing
10 noiembrie 2020, ora 20:46

Și în această dimineață, Poliția Capitalei a fost pusă pe jar. Totul după ce un necunoscut a anunțat că sediul Judecătoriei Chișinău din sectorul Buiucani ar fi minat. Specialiștii de la Bombteh au intervenit de urgență, iar persoanele din interior au fost evacuate. Din cauza alertei care, din fericire, s-a dovedit a fi una falsă, au fost amânate mai multe ședințe de judecată. Acum, oamenii legii caută bărbatul care a sunat și a alertat Poliția.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „În jurul orei 10, o persoană necunoscută a sunat la 112 și a anunțat că sediul Judecătoriei este minat. Imediat, aici au venit geniștii, pompierii și o ambulanță. Angajații au fost evacuați, iar zona – încercuită”.

Angajații care au iești din clădire s-au așezat pe scaunele de afară și au urmărit de la distanță acțiunile serviciilor specializate. Aceștia nu s-au panicat, deoarece nu este pentru prima dată, când se anunță o alertă cu bombă, spun ei.

„Au venit la noi și ne-au anunțat că, în clădire, este o bombă.”

V-ați speriat în momentul în care ați fost anunțat? – Nu, nu ne-am speriat. – Ce făceați în acel moment? – Lucram.”

Acest bărbat a venit la ședința de judecată, însă a fost nevoit să facă cale întoarsă.

„Eu am judecată la 12. Ne-au spus că, până când nu termină operațiunea, nu va fi nicio ședință.”

Geniștii au adus și câinii, pentru a verifica încăperea și zona adiacentă.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ POLIȚIA CAPITALEI: „Urmare a verificării clădirii, cât și a adiacentului Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului „BOMBTEH”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, la moment, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul.”

Ultima alertă falsă cu bombă a avut loc chiar ieri și a vizat sediul Curții de Apel Chișinău. O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat în jur de 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge și până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 49 de mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram