Și în această dimineață, Poliția Capitalei a fost pusă pe jar. Totul după ce un necunoscut a anunțat că sediul Judecătoriei Chișinău din sectorul Buiucani ar fi minat. Specialiștii de la Bombteh au intervenit de urgență, iar persoanele din interior au fost evacuate. Din cauza alertei care, din fericire, s-a dovedit a fi una falsă, au fost amânate mai multe ședințe de judecată. Acum, oamenii legii caută bărbatul care a sunat și a alertat Poliția.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „În jurul orei 10, o persoană necunoscută a sunat la 112 și a anunțat că sediul Judecătoriei este minat. Imediat, aici au venit geniștii, pompierii și o ambulanță. Angajații au fost evacuați, iar zona – încercuită”.

Angajații care au iești din clădire s-au așezat pe scaunele de afară și au urmărit de la distanță acțiunile serviciilor specializate. Aceștia nu s-au panicat, deoarece nu este pentru prima dată, când se anunță o alertă cu bombă, spun ei.

„Au venit la noi și ne-au anunțat că, în clădire, este o bombă.”

V-ați speriat în momentul în care ați fost anunțat? – Nu, nu ne-am speriat. – Ce făceați în acel moment? – Lucram.”

Acest bărbat a venit la ședința de judecată, însă a fost nevoit să facă cale întoarsă.

„Eu am judecată la 12. Ne-au spus că, până când nu termină operațiunea, nu va fi nicio ședință.”

Geniștii au adus și câinii, pentru a verifica încăperea și zona adiacentă.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ POLIȚIA CAPITALEI: „Urmare a verificării clădirii, cât și a adiacentului Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului „BOMBTEH”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, la moment, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul.”

Ultima alertă falsă cu bombă a avut loc chiar ieri și a vizat sediul Curții de Apel Chișinău. O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat în jur de 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge și până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 49 de mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Tudor BIGU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!