/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ce spune președintele CEC despre cazul de la Editura „Universul”, unde sunt tipărite ziarele lui Dodon

missing
11 noiembrie 2020, ora 13:32

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a venit cu un comentariu la solicitarea tv8.md, după ce s-a adeverit că la Editura de stat „Universul” sunt tipărite ziarele electorale ale candidatului independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, asta deși pe ziar scrie că acesta este tipărit la tipografia „Tipar Grup SRL”.

„Noi nu am primit nicio sesizare sau o plângere pe acest caz. Urmează să ne documentăm și să vedem dacă se va face proba încheierii unui contract pentru tipărire a unui număr de ziare urmează să găsim această probă și în rapoartele financiare care sunt făcute de către concurentul electoral rămas în cursă și să apreciem legalitatea acestor acțiuni. Reacția CEC-ului urmează a fi făcută urmare a investigării fiecărui caz în parte. Rugăm să fim sesizați, să ne documentăm și să venim cu o reacție”, a spus Dorin Cimil.

Amintim că s-a adeverit că ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon sunt tipărite la Editura de stat „Universul”. După ce aleșilor poporului, activiștilor civici și jurnaliștilor li s-a permis accesul în tipografie, pe bandele rulante au fost depistate ziare ale lui Igor Dodon.

Solicitat pentru o reacție, directorul Corneliu Mazur a spus că Editura „Universul” are un parteneriat cu „Tipar Grup SRL”, și ziarele sunt tipărite la comanda ultimei. Mai multe detalii vedeți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram