Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a venit cu un comentariu la solicitarea tv8.md, după ce s-a adeverit că la Editura de stat „Universul” sunt tipărite ziarele electorale ale candidatului independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, asta deși pe ziar scrie că acesta este tipărit la tipografia „Tipar Grup SRL”.

„Noi nu am primit nicio sesizare sau o plângere pe acest caz. Urmează să ne documentăm și să vedem dacă se va face proba încheierii unui contract pentru tipărire a unui număr de ziare urmează să găsim această probă și în rapoartele financiare care sunt făcute de către concurentul electoral rămas în cursă și să apreciem legalitatea acestor acțiuni. Reacția CEC-ului urmează a fi făcută urmare a investigării fiecărui caz în parte. Rugăm să fim sesizați, să ne documentăm și să venim cu o reacție”, a spus Dorin Cimil.

Amintim că s-a adeverit că ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon sunt tipărite la Editura de stat „Universul”. După ce aleșilor poporului, activiștilor civici și jurnaliștilor li s-a permis accesul în tipografie, pe bandele rulante au fost depistate ziare ale lui Igor Dodon.

Solicitat pentru o reacție, directorul Corneliu Mazur a spus că Editura „Universul” are un parteneriat cu „Tipar Grup SRL”, și ziarele sunt tipărite la comanda ultimei. Mai multe detalii vedeți aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!