/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

De ce Ministerul Sănătății nu reia conferințele online? „Informarea este asigurată prin participarea la emisiuni”

missing
11 noiembrie 2020, ora 11:03

După sistarea în luna septembrie a conferințelor de presă în cadrul cărora jurnaliștii adresau direct întrebări, Ministerul Sănătății ( MSMPS) spune că va reveni la acestea într-un format actualizat, fără a specifica data concretă. 

Într-un răspuns la o solicitare de informație adresată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu spune că informează publicul inclusiv „prin participarea reprezentanților instituției la emisiuni și interviuri, dar și prin oferirea răspunsurilor la toate solicitările de informații venite din partea jurnaliștilor”, în timp ce informația privind Covid-19 „este permanent actualizată pe site-ul și pagina de Facebook oficială a instituției”.

De asemenea, Viorica Dumbrăveanu amintește că, în prezent, Ministerul săptămânal desfășoară un briefing în care prezintă informațiile actualizate despre situația epidemiologică privind infecția cu virusul COVID-19.

Pe data de 20 aprilie 2020, drept urmare a apelului lansat de către Celula de criză a jurnaliștilor, serviciul de presă al Ministerului a declarat că MSMPS va organiza conferințe de presă online cu răspunsuri directe la întrebările jurnaliștilor, în contextul pandemiei de Covid-19. Ulterior, în toamnă, Ministerul a suspendat desfășurarea acestor evenimente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram