După sistarea în luna septembrie a conferințelor de presă în cadrul cărora jurnaliștii adresau direct întrebări, Ministerul Sănătății ( MSMPS) spune că va reveni la acestea într-un format actualizat, fără a specifica data concretă. 

Într-un răspuns la o solicitare de informație adresată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu spune că informează publicul inclusiv „prin participarea reprezentanților instituției la emisiuni și interviuri, dar și prin oferirea răspunsurilor la toate solicitările de informații venite din partea jurnaliștilor”, în timp ce informația privind Covid-19 „este permanent actualizată pe site-ul și pagina de Facebook oficială a instituției”.

De asemenea, Viorica Dumbrăveanu amintește că, în prezent, Ministerul săptămânal desfășoară un briefing în care prezintă informațiile actualizate despre situația epidemiologică privind infecția cu virusul COVID-19.

Pe data de 20 aprilie 2020, drept urmare a apelului lansat de către Celula de criză a jurnaliștilor, serviciul de presă al Ministerului a declarat că MSMPS va organiza conferințe de presă online cu răspunsuri directe la întrebările jurnaliștilor, în contextul pandemiei de Covid-19. Ulterior, în toamnă, Ministerul a suspendat desfășurarea acestor evenimente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!