Reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care îi cere instituției să verifice dacă au fost sau nu declarate de către concurentul electoral Igor Dodon cheltuielile pentru publicarea unui lot de ziare de agitație, scos la tipar la editura de stat „Universul”. De asemenea, Stamate cere sancționarea candidatului. Aceasta după ce deputați ai PAS și Vlad Belețchi președintele organizației „Unirea – ODIP” au depistat un lot impunător de ziare în susținerea lui Dodon la editura de stat „Universul”.

Potrivit lui Stamate, în josul paginii acestor ziare scrie că ele ar fi fost scoase la tipar de o altă editură – SRL „Edit Tipar Grup” și că ar fi fost tipărite ilegal la editura „Universul”.

Este clar că la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depășirea atribuțiilor de serviciu și în funcție de care sunt alte detalii din spatele acestei „operațiuni”, mai pot fi și alte componente penale ale acțiunilor candidatului și persoanelor implicate. Așteptăm investigarea promptă și sancționarea, după lege. Haideți, măcar odată, dați dovadă că acționați în interesul cetățenilor și nu al unor grupări politice”, a scris Stamate pe o rețea de socializare.

De asemenea, Stamate îi cere CEC-ului să-l sancționeze pe candidatul Igor Dodon.

Amintim că astăzi a fost depistat un lot impunător de ziare care conțineau agitație electorală în favoarea lui Igor Dodon la editura de stat „Universul”. Pe lotul de ziare tipărite este indicată, însă, o altă editură – SRL „Edit Tipar Grup” și nu este indicată nicăieri editura „Universul”. Deputații PAS bănuiesc că ar fi vorba despre utilizarea abuzivă a resurselor de stat și semnalează că cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare nu sunt incluse în rapoartele financiare ale candidatului la CEC.

UPDATE: /VIDEO/ Deputatul Reniță bănuiește că au fost tipărite ilegal cel puțin jumătate de milion de ziare ale lui Dodon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!