/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/ În plină pandemie, socialiștii organizează vineri un marș în centrul Capitalei: solicitarea de organizare a manifestației, depusă de un consilier PSRM

missing
11 noiembrie 2020, ora 11:55

În plină pandemie, socialiștii organizează, vineri, 13 noiembrie, un marș și o manifestație în centrul Capitalei cu participarea mai multor persoane, grupulețe a câte 50 de persoane – scrie pe site-ul Primăriei. Contactat de TV8, Vasile Pascari ne-a comunicat că solicitarea de organizare a manifestației a fost depusă de către un conisilier municipal a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Pe site-ul Primăriei este menționat că PSRM a depus patru cereri de organizare a unor mitinguri, potrivit cererilor, la care ar urma să participe 20 de mii de persoane.

Contactat de TV8, Vasile Pascari ne-a comunicat că vineri, 13 noiembrie PSRM va organiza un marș la care vor participa mai multe grupuri a câte 50 de persoane.

Vasile Pascari, responsabil de întruniri şi manifestările cultural-sportive:  „Cererea am primit-o în original aseară, pe la ora 17:00 și am plasat-o. Pe 13 noiembrie, ei fac de la 9:00 până la 13:00 marș și manifestație. Ei fac un marș de la Academia de Științe pe bulevardul Ștefan cel Mare până la teatrul de Operă și Balet, unde va avea loc mitingul. Ei au indicat că vor fi mai multe grupuri a câte 50 de persoane.”

Cât despre cele patru cereri depuse de către PSRM de organizare a unor mitinguri, la care ar urma să participe 20 de mii de persoane, Vasile Pascari ne-a comunicat că un astfel de eveniment nu va avea loc, deoarece, potrivit lui, PSRM a mai depus anterior asemenea cereri, dar evenimentele nu au avut loc.

„Eu vorbesc de persoană fizică, Victor Poleacov care a depus cerere că va organiza o manifestație politică. Nu a anunțat PSRM, dar persoană fizică. Nu, acolo unde e scris că vor fi 20 de mii de persoane, nu va fi – ei au mai scris așa, dar nu au făcut. Ei nu au spus că nu fac, dar noi nu avem act să abrogăm. Victor Poleacov este consilier municipal de la PSRM.”, a declarat Vasile Pascari.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova ne-a comunicat că nu deține astfel de informații.

Totodată, pe site-ul Primăriei este indicat că vineri, 13 noiembrie, Igor Dodon, candidatul independent care este susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, dar și reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), organizează întâlnire cu alegătorii.

Potrivit cererilor, Igor Dodon va organiza întâlniri cu alegătorii în toate sectoarele din Capitală și va instala corturi, partidul condus de Renato Usatîi va organiza un marș și o manifestație de protest privind situația politică din țară, iar Partidul Acțiune și Solidaritate va organiza întâlnire cu alegătorii și va distribui „materiale politice”.

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova va avea loc turul 2 al alegerilor prezidențiale. În al doilea tur de scrutin se vor duela candidații care au obținut cele mai multe voturi pe 1 noiembrie, mai exact: Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Dodon Igor, candidat independent, susținut de PSRM.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile prezidențiale din turul I, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

Marți, 10 noiembrie, liderul Partidului Șor, Ilan Șor a îndemnat pe cetățeni să-și dea votul în al doilea tur de scrutin prezidențial pentru candidatul care va susține „programul partidului “Șor”, fără a indica numele vreunuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram