Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că pregătește o solicitare privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală, după ce s-a descoperit că materiale electorale în susținerea lui Dodon sunt tipărite la tipografia de stat „Universul”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Renato Usatîi a menționat că cererea va fi depusă mâine, la ora 10:00, la  Comisia Electorală Centrală.

„Juriștii noștri adună informații pentru ca mâine, la ora 10:00, să mă adresez la CEC, cu documentele pentru a cere excluderea lui Dodon din cursa electorală, pentru că el a pierdut nu doar frica, el a pierdut și mirosul”, a declarat Renato Usatîi.

„Universul este unica tipografie care tipărește aceste ziare pe o hârtie mai calitativă și mai scumpă. Socialiștii mint atunci când spun că aceste ziare erau printate la tipografia Edit Tipar Grup. Chiar dacă această tipografie a făcut contract cu Universul, pentru că spun că au probleme tehnice, pe ziare trebuia să fie scris Universul, dar nu Edit Tipar Grup. Dodon a tipărit peste 2 milioane de ziare și cheltuielile nu sunt incluse în rapoartele depuse la CEC. Asta înseamnă nedeclararea cheltuielilor”, a adăugat Renato Usatîi.

Totodată,  liderul Partidului Nostru a făcut un apel către Procuratura Generală; „Rog în mod de urgență pornirea cauzei penale pe faptul evenimentelor de astăzi legate de editarea ziarelor electorale în susținerea candidatului Igor Dodon. Rog ca urmărirea penală să fie efectuată de reprezentanții Procuraturii Generale și nu Ministerul de Interne”.

Am solicitat o reacție oficială de la purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, și urmează să o publicăm.

Amintim că astăzi, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!