Candidatul la alegerile prezidențiale Igor Dodon ar fi primit sume enorme din Federația Rusă, bani care au fost cheltuiți pentru campania electorală și cea preelectorală. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV

„Am documente pe care le-am obținut astăzi din Federația Rusă prin care se demonstrează un fel de audit, analiză la cheltuielile lui Dodon, care au fost prezentate în Rusia. În total merge vorba de peste 11 milioane de euro. Deci merge vorba despre campania preelectorală, trei luni, și turul I și turul II. Merge vorba de cinci luni. Au apărut nume care le-am văzut și în investigația Rise”, a declarat Renato Usatîi.

Renato Usatîi spune că documentul reflectă cheltuielile pe care le-a avut Dodon pentru diferite acțiuni din această perioadă. „Exact despre 32 de persoane s-a vorbit că au venit din Federația Rusă. Pentru cazarea lor, hrană, logistică și transportarea în Moldova au fost cheltuite 64 de mii de euro”, adăugând că au fost raportate și alte plăți: „pentru staff-ul lui Igor Dodon – 560 de mii de euro, proiecte online – 1 250.000 de euro; pentru propagandă așa și este scris – 1 200.000 de euro; organizațiile de tineret, în total 850.000 de euro.

În aceste condiții, și după ce s-a depistat că ziare electorale în susținerea lui Igor Dodon au fost tipărite la tipografia Universul de stat, liderul Partidului Nostru a anunțat că mâine, la ora 10:00, la CEC va cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.

Staff-ul candidatului independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon declară că informațiile lansate de fostul concurent electoral Renato Usatîi sunt false.

„Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial. Juriștii noștri pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase. Totodată, constatăm numărul sporit de falsuri, care sunt lansate de oponenți pe ultima sută de metri. Aceștia falsifică până și documente oficiale, ceea ce reprezintă deja o infracțiune. Repetăm îndemnul nostru către contracandidat, să dea dovadă de respect față de cetățeni și să renunțe la acțiunile ilegale și de răspândire a informațiilor și documentelor falsificate”, declară staff-ul candidatului independent Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!