/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Unii elevi ar fi fost acceptați permanent la ore, iar alții le-ar fi alternat. Un grup de părinți a sesizat ombudsmanul

missing
11 noiembrie 2020, ora 10:45

Ombudsmanul copilului a fost sesizat de un grup de părinți despre faptul că în unele instituții de învățământ din Chișinău ar fi aplicată frecventarea diferențiată de către elevi a orelor, unii fiind acceptați permanent la ore în sala de clasă, iar alții alternează orele în sală cu cele online.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, s-a adresat Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău cu solicitarea atenționării managerilor instituțiilor de învățământ să nu admită forme de tratament inechitabil sau discriminatoriu față de copii.

Urmare a sesizării ombudsmanului copilului, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău a solicitat conducătorii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I şi II să asigure respectarea dreptului la educaţie în condiții egale tuturor elevilor.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, reaminteşte angajamentele statului asumate odată cu ratificarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului: toate drepturile să fie aplicate tuturor copiilor fără excepţie şi ca statul să fie obligat să protejeze copii de orice formă de discriminare, realizând procesul educaţional într-un mod compatibil cu demnitatea copilului ca fiinţă umană.

Instituţiile de învăţământ nu pot stabili principii de acceptare la studii bazate pe anumite restricţii, cu excepţia cazurilor prevăzute de legislația în vigoare, iar condiţionarea, în sensul restricţiilor admise în perioada stării de urgenţă, nu anulează principiile de bază ale raporturilor educaționale pe care acestea se întemeiază.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram