Ombudsmanul copilului a fost sesizat de un grup de părinți despre faptul că în unele instituții de învățământ din Chișinău ar fi aplicată frecventarea diferențiată de către elevi a orelor, unii fiind acceptați permanent la ore în sala de clasă, iar alții alternează orele în sală cu cele online.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, s-a adresat Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău cu solicitarea atenționării managerilor instituțiilor de învățământ să nu admită forme de tratament inechitabil sau discriminatoriu față de copii.

Urmare a sesizării ombudsmanului copilului, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău a solicitat conducătorii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I şi II să asigure respectarea dreptului la educaţie în condiții egale tuturor elevilor.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, reaminteşte angajamentele statului asumate odată cu ratificarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului: toate drepturile să fie aplicate tuturor copiilor fără excepţie şi ca statul să fie obligat să protejeze copii de orice formă de discriminare, realizând procesul educaţional într-un mod compatibil cu demnitatea copilului ca fiinţă umană.

Instituţiile de învăţământ nu pot stabili principii de acceptare la studii bazate pe anumite restricţii, cu excepţia cazurilor prevăzute de legislația în vigoare, iar condiţionarea, în sensul restricţiilor admise în perioada stării de urgenţă, nu anulează principiile de bază ale raporturilor educaționale pe care acestea se întemeiază.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!