/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Un vaccin anticoronavirus a fost negociat la nivelul UE pentru 200 de milioane de doze

missing
11 noiembrie 2020, ora 07:15

Vaccinul dezvoltat de compania Pfizer, în colaborare cu partenerul său german, a fost negociată la nivelul Uniunii Europene, pentru 200 de milioane de doze, la care se poate adăuga un lot suplimentar de încă 100 de milioane de doze. Vaccinul are o eficiență de 90 la sută. Din cele peste 40 de mii de persoane monitorizate au existat, până în prezent, 94 de cazuri de Covid-19 la persoane care nu au fost infectate anterior.

Vaccinul anticoronavirus, dezvoltat de gigantul farmaceutic Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech are o eficiență de peste 90%, potrivit unei analize intermediare a unei comisii independente de evaluare. Dacă producătorul farmaceutic va primi aprobarea de reglementare pentru dozele-candidat de vaccin, Comisia Europeană va aloca dozele de vaccin către cele 27 de state membre ale UE.

ALBERT BOURLA, PREȘEDINTE PFIZER: „Ne-am activat lanțul de aprovizionare, în facilitățile noastre din Belgia, și începem să producem astfel încât vaccinul nostru să fie disponibil cât mai curând posibil, dacă studiile noastre clinice se dovedesc a fi reușite și se acordă aprobarea de reglementare”.

Potrivit unui comunicat al producătorului Pfizer, loturile de vaccin anti-coronavirus care vor ajunge în Uniunea Europeană sunt fabricate în laboratoarele Biontech din Germania, respectiv, cele Pfizer din Belgia.

În studiul Pfizer, din cele 44 de mii de persoane monitorizate au existat, până în prezent, 94 de cazuri de Covid-19 la persoane care nu au fost infectate anterior. Mai puțin de nouă dintre aceste cazuri au fost printre persoanele care au primit două doze de vaccin, un semnal puternic al eficacității acestuia. Prodcuătorul a stabilit cu reprezentanții UE ca primele livrări pentru vaccin să înceapă la sfârșitul acestui an, în decembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram