Zis și făcut. Președintele Grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu, a publicat o fotografie care ar demonstra că Igor Dodon ar fi avut o discuție cu oameni din anturajul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov și Constantin Botnari. Conversația ar fi avut loc în 2016, după alegerile prezidențiale.

Andrian Candu susține că conversația a avut loc la ora 01:00, imediat după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale de atunci. În imaginea, publicată de Candu, Igor Dodon ar face promisiuni și spune că „este o echipă” cu cei care vorbește.

„Igor Nikolaevici, mai ții minte discuția de la ora 01:00, 14 noiembrie 2016, imediat după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale? Dragi prieteni, iată o confirmare în plus, despre care Dodon a mințit când a negat că nu a mulțumit echipei PDM că l-a ajutat să devină președinte”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

Purtătoarea de cuvânt a candidatului la alegerile prezidențiale Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a declarat că „aceasta e probabil ultima sforțare a lui Candu and Company să o ajute pe favorita lor Maia Sandu să ajungă președinte”.

Precizăm că în trecut, Serghei Iaralov a fost vicepreședinte al partidului Democrat și a fost cunosc drept persoană apropiată și om de încredere al fostului lui PD, Vladimir Plahotniuc. Constantin Botnari este cunoscut, la fel, pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale lui Plahotniuc. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetka”.

Amintim că într-o intervenție live, pe 4 noiembrie curent, liderul Grupului Pro Moldova a dezvăluit că în noaptea după alegerile prezidențiale din 2016, Igor Dodon, împreună cu soția sa, Galina Dodon, a mers personal la Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, și i-au mulțumit pentru susținerea acordată în timpul campaniei electorale de atunci. Tot de curând, Andrian Candu a declarat că PD a acordat ajutor lui Igor Dodon pentru a câștiga scrutinul prezidențial din 2016.

„Din câte am înțeles, PD s-a implicat în foarte multe regiuni și au fost rugați și primari, și consilieri și echipele din teritoriu să-l ajute pe Dodon la alegerile din 2016. Ba mai mult decât atât, Igor Nikolaevici Dodon a și echipei Partidului Democrat și echipei domnului Plahotniuc, că a fost ajutat să câștige în 2016. Eu nu am probe, dar cunosc informație că în acea noapte, de după alegeri, Igor Nikolaevici Dodon, împreună cu prima doamnă, doamna Galina, chiar l-au vizitat personal pe domnul Plahotniuc și l-au mulțumit că Igor Nikolaevici devine președinte Republicii Moldova, acum patru ani”, a spus Andrian Candu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!