Mai mulți elevi de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv s-au intoxicat. Copii manifestau acuze abdominale și vomă. În aceste condiții, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinăua inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor.

„La momentul investigării situației, elevii erau la domiciliu sub supravegherea părinților. Nici un părinte nu a informat instituția de învățământ despre internarea copiilor sau despre adresarea la medicul de familie”, au menționat reprezentanții DGETS.

Potrivit informațiilor, angajații DGETS au efectuat o vizită în teren. „Urmare a verificării și a discuțiilor cu directorul instituției, și cu angajații blocului alimentar, s-a constatat că alimentarea elevilor în zilele de 10-11 noiembrie 2020 a fost organizată în conformitate cu toate normele stabilite. Totodată, s-a solicitat din partea DGETS prezența ANSA și CSP Chișinău la fața locului pentru evaluarea situației conform domeniilor de competență. Rezultatele vor fi prezentate ulterior”, au adăugat reprezentanții DGETS.

Începând de mâine, procesul educațional pentru elevii instituției de învățământ va fi organizată la distanță, până la stabilirea cauzelor manifestării stării de sănătate a elevilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!