Vaticanul realizează teste gratuite de depistare a noului coronavirus şi distribuie vaccinul antigripal în mai multe puncte ambulatorii, care sunt instalate deja sub coloanele din piaţa Sfântul Petru din Roma, persoanelor nevoiaşe care trăiesc în centre sociale sau celor care trebuie să se întoarcă în ţările lor, relatează joi EFE.

Aceasta este una dintre iniţiativele anunţate joi de Vatican cu prilejul prezentării evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, ce va fi marcată în data de 15 noiembrie, notează Agerpres.

Centrul de tratament ambulator din piaţa Sfântul Petru, care există de mai mulţi ani pentru a-i trata pe cei săraci din capitala Italiei, efectuează 50 de teste pe zi, pe lângă administrarea vaccinului antigripal, a anunţat într-un comunicat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Comunicatul precizează că a fost trimis un prim lot de “350.000 de măşti pentru cel puţin 15.000 de elevi din diferite şcoli de la periferia Romei, care vor uşura astfel cheltuielile familiilor sărace”, datorită unei donaţii realizate de compania de asigurare Unipolsai.

Au fost trimise parohiilor din capitala italiană şi 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiaşe, graţie unei colaborări cu supermarketul Elite şi cu fabrica de paste La Molisana, care a donat 2,5 tone de paste, ce vor fi donate mai multor familii şi asociaţii caritabile.

Fisichela a precizat că papa Francisc a subliniat în mesajul său că este necesar “să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă”, din cauza pandemiei.

Criza sanitară din acest an a obligat suspendarea unor acţiuni ale papei, precum prânzul organizat pentru 1.500 de persoane în aula Paul al VI-lea din Palatul Pontifical şi spitalul de campanie instalat în piaţă pentru vizite medicale.

Papa Francisc va celebra duminică o slujbă în faţa unui grup de doar 100 de persoane care îi reprezintă pe săracii din întreaga lume.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!