Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, susține că se așteaptă la un număr mai mare de alegători moldoveni în turul doi de scrutin, decât în cel de pe 1 noiembrie, care își vor exercita dreptul la vot în orașele germane. Potrivit diplomatului, pentru acest scrutin secțiile de vot sunt mai bine pregătite. 

Ne așteptăm la un număr mai mare de alegători, dar suntem și mai bine pregătiți decât pentru primul tur de scrutin. S-a dublat numărul cabinelor, s-au mărit spațiile, s-au reamenajat spațiile și în cadrul misiunii de la Berlin, și la consulatele din Hamburg, și din Stuttgart”, a anunțat Oleg Serebrian.

Diplomatul susține că s-a mărit și numărul membrilor birourilor, dar temerea lui este că numărul buletinelor de vot este prea mic. „S-ar putea întâmpla ca în unele secții de vot, Frankfurt mai întâi de toate, unde estimăm un număr mai mare de alegători, să fie la limită. De asta, am îndemnat deja cetățenii care sunt în zonele respective, între Frankfurt și Kassel și Frankfurt și Stuttgart, să opteze pentru Kassel și Stuttgart pentru a diminua presiunea pe Frankfurt”, a menționat diplomatul.

Oleg Serebrian estimează că și în Danemarca numărul de alegători moldoveni va fi mai mare în turul doi decât în turul întâi, iar oamenii au solicitat deschiderea a încă o secție de vot.

Amintim că în Germania vor fi deschise șase secții de votare. În primul tur de scrutin, la secția deschisă la Frankfurt moldovenii au făcut cozi enorme pentru a putea vota.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!