/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ambasadorul Moldovei în Germania se așteaptă la mai mulți alegători în turul doi. „Temerea este numărul limitat de buletine de vot”

missing
13 noiembrie 2020, ora 17:17

Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, susține că se așteaptă la un număr mai mare de alegători moldoveni în turul doi de scrutin, decât în cel de pe 1 noiembrie, care își vor exercita dreptul la vot în orașele germane. Potrivit diplomatului, pentru acest scrutin secțiile de vot sunt mai bine pregătite. 

Ne așteptăm la un număr mai mare de alegători, dar suntem și mai bine pregătiți decât pentru primul tur de scrutin. S-a dublat numărul cabinelor, s-au mărit spațiile, s-au reamenajat spațiile și în cadrul misiunii de la Berlin, și la consulatele din Hamburg, și din Stuttgart”, a anunțat Oleg Serebrian.

Diplomatul susține că s-a mărit și numărul membrilor birourilor, dar temerea lui este că numărul buletinelor de vot este prea mic. „S-ar putea întâmpla ca în unele secții de vot, Frankfurt mai întâi de toate, unde estimăm un număr mai mare de alegători, să fie la limită. De asta, am îndemnat deja cetățenii care sunt în zonele respective, între Frankfurt și Kassel și Frankfurt și Stuttgart, să opteze pentru Kassel și Stuttgart pentru a diminua presiunea pe Frankfurt”, a menționat diplomatul.

Oleg Serebrian estimează că și în Danemarca numărul de alegători moldoveni va fi mai mare în turul doi decât în turul întâi, iar oamenii au solicitat deschiderea a încă o secție de vot.

Amintim că în Germania vor fi deschise șase secții de votare. În primul tur de scrutin, la secția deschisă la Frankfurt moldovenii au făcut cozi enorme pentru a putea vota.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram