/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ciocoi atenționează diaspora: „Respectați regulile anti-COVID, în caz contrar, nu sunt excluse decizii de a suspenda activitatea secțiilor de vot”

missing
13 noiembrie 2020, ora 16:46

Ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, îndeamnă cetățenii moldoveni să respecte, la secțiile de vot, regulile epidemiologice stabilite de statele în care se află, în caz contrar, autoritățile acestor țări ar putea suspenda activitatea secției. Potrivit lui Ciocoi, Poliția din fiecare stat va fi cu ochii pe secțiile de vot deschise de autoritățile Republicii Moldova peste hotare pentru cel de-al doilea scrutin.

Respectați regulile impuse de autoritățile statelor respective. Poliția va fi cu ochii pe secțiile electorale din afară, Poliția locală. În cazul în care va observa iregularități din partea cetățenilor noștri care, indiferent dacă stau la coadă, nerespectând distanța socială sau vor provoca ambuteiaje la intrarea în secția de votare, în interior, vă rog frumos aveți responsabilitatea, aveți grijă ca regulile impuse de autoritățile statelor respective să fie respectate. În caz contrar, nu putem exclude decizii ale autorităților statelor respective de a suspenda activitatea secțiilor de vot”, a declarat ministrul de Externe.

Ciocoi nu exclude că ar putea avea încă schimbări în unele state, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19.

Amintim că în primul tur de scrutin au votat aproape 150 de mii de cetățeni moldovei în secțiile de votare deschise peste hotare. În unele orașe europene s-au format cozi mari de alegători, iar cetățenii au stat ore întregi în rând pentru a putea vota.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram