Ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, îndeamnă cetățenii moldoveni să respecte, la secțiile de vot, regulile epidemiologice stabilite de statele în care se află, în caz contrar, autoritățile acestor țări ar putea suspenda activitatea secției. Potrivit lui Ciocoi, Poliția din fiecare stat va fi cu ochii pe secțiile de vot deschise de autoritățile Republicii Moldova peste hotare pentru cel de-al doilea scrutin.

Respectați regulile impuse de autoritățile statelor respective. Poliția va fi cu ochii pe secțiile electorale din afară, Poliția locală. În cazul în care va observa iregularități din partea cetățenilor noștri care, indiferent dacă stau la coadă, nerespectând distanța socială sau vor provoca ambuteiaje la intrarea în secția de votare, în interior, vă rog frumos aveți responsabilitatea, aveți grijă ca regulile impuse de autoritățile statelor respective să fie respectate. În caz contrar, nu putem exclude decizii ale autorităților statelor respective de a suspenda activitatea secțiilor de vot”, a declarat ministrul de Externe.

Ciocoi nu exclude că ar putea avea încă schimbări în unele state, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19.

Amintim că în primul tur de scrutin au votat aproape 150 de mii de cetățeni moldovei în secțiile de votare deschise peste hotare. În unele orașe europene s-au format cozi mari de alegători, iar cetățenii au stat ore întregi în rând pentru a putea vota.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!