Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o sesizare „la instituțiile de drept pentru a asigura desfășurarea democratică a alegerilor din 15 noiembrie și contracararea fraudelor care se pun la cale”.

„Toți trebuie să știe că orice încercare de fraudare a voinței libere a cetățenilor nu poate fi acceptată și, totodată, săvârșirea unor fapte de acest gen vor avea drept consecințe tragerea la răspundere juridică a celor culpabili, inclusiv răspundere penală”, a declarat deputatul.

În solicitare, deputatul cere „începerea urmăririi penale în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii prevăzute de art. 26 și art. 181/1 Cod penal – pregătirea la coruperea alegătorilor –, în vederea examinării multiaspectuale și obiective a informațiilor cu privire la faptul că la data de 15.11.2020 vor avea loc numeroase acțiuni de corupere a alegătorilor, în special a celor cu domiciliul în Stânga Nistrului, cu întreprinderea tuturor măsurilor legale de preîntâmpinare a acestora la o etapă neconsumată”.

Totodată, Sergiu Litvinenco  solicită Procuraturii Generale „să facă publice numerele de telefoane fixe sau mobile ale procurorilor de serviciu, după caz, și numele acestora, pentru ca orice cetățean, orice observator sau persoane responsabile să poată neîntârziat apela și declara fărădelegile care se vor depista”.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!