/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Deputat PAS solicită instituțiilor de drept să asigure desfășurarea democratică a alegerilor de duminică

missing
13 noiembrie 2020, ora 08:43

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o sesizare „la instituțiile de drept pentru a asigura desfășurarea democratică a alegerilor din 15 noiembrie și contracararea fraudelor care se pun la cale”.

„Toți trebuie să știe că orice încercare de fraudare a voinței libere a cetățenilor nu poate fi acceptată și, totodată, săvârșirea unor fapte de acest gen vor avea drept consecințe tragerea la răspundere juridică a celor culpabili, inclusiv răspundere penală”, a declarat deputatul.

În solicitare, deputatul cere „începerea urmăririi penale în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii prevăzute de art. 26 și art. 181/1 Cod penal – pregătirea la coruperea alegătorilor –, în vederea examinării multiaspectuale și obiective a informațiilor cu privire la faptul că la data de 15.11.2020 vor avea loc numeroase acțiuni de corupere a alegătorilor, în special a celor cu domiciliul în Stânga Nistrului, cu întreprinderea tuturor măsurilor legale de preîntâmpinare a acestora la o etapă neconsumată”.

Totodată, Sergiu Litvinenco  solicită Procuraturii Generale „să facă publice numerele de telefoane fixe sau mobile ale procurorilor de serviciu, după caz, și numele acestora, pentru ca orice cetățean, orice observator sau persoane responsabile să poată neîntârziat apela și declara fărădelegile care se vor depista”.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram