/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

În ajunul turului doi de scrutin, Chicu promite majorarea salariilor lucrătorilor medicali și facilități pentru antreprenori

missing
13 noiembrie 2020, ora 13:20

Premierul Ion Chicu a prezentat raportul cu privire la realizarea programului de guvernare cu ocazia împlinirii unui an de activitate. Se întâmplă cu două zile înainte de turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale. În raportul său, Chicu a trecut în revistă acțiunile executivului întreprinse din noiembrie anul trecut și a menționat planurile pe care le are pentru următorii trei ani de mandat. Dintre acestea, prim-ministrul a menționat creșterea semnificativă a cheltuielor, în 2021, pentru salariile lucrătorilor medicali și facilități pentru antreprenori.

Premierul a menționat că executivul planifică să susțină antreprenorii care vor angaja și vor plăti salarii tinerilor specialiști și cetățenilor moldoveni reveniți din diasporă. „În 2021, pentru angajații care vin din diasporă și nu au avut relații cu bugetul statului, adică nu au lucrat aici, și pentru orice cetățean al Republicii Moldova care trei ani nu a avut relații cu bugetul, asta pot fi tinerii care ies din facultate sau șomeri, angajatorul va beneficia timp de 12 luni de subvenționarea impozitelor salariale”, a declarat Chicu. Premierul a explicat că angajatorul va primi înapoi suma impozitului pe venit pe care îl va achita pentru fiecare salariu.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că în anul 2021, față de 2020, cheltuielie doar pentru sistemul sănătății vor crește, cu excepția salariilor, cu 830 de milioane de lei. „Iar dacă considerăm creșterea salariilor care ne costă 1,8 miliarde de lei, anul viitor, puteți să înțelegeți că pentru medicină anul viitor în jur de 2,4 miliarde de lei vor fi cheltuite mai mult decât în 2020, care și așa este un an în care am cheltuit cel mai mult din istoria Republicii Moldova”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul a mai menționat că din planul de acțiuni pentru anul viitor face partea realizarea angajamentelor care reies din Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram