Premierul Ion Chicu a prezentat raportul cu privire la realizarea programului de guvernare cu ocazia împlinirii unui an de activitate. Se întâmplă cu două zile înainte de turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale. În raportul său, Chicu a trecut în revistă acțiunile executivului întreprinse din noiembrie anul trecut și a menționat planurile pe care le are pentru următorii trei ani de mandat. Dintre acestea, prim-ministrul a menționat creșterea semnificativă a cheltuielor, în 2021, pentru salariile lucrătorilor medicali și facilități pentru antreprenori.

Premierul a menționat că executivul planifică să susțină antreprenorii care vor angaja și vor plăti salarii tinerilor specialiști și cetățenilor moldoveni reveniți din diasporă. „În 2021, pentru angajații care vin din diasporă și nu au avut relații cu bugetul statului, adică nu au lucrat aici, și pentru orice cetățean al Republicii Moldova care trei ani nu a avut relații cu bugetul, asta pot fi tinerii care ies din facultate sau șomeri, angajatorul va beneficia timp de 12 luni de subvenționarea impozitelor salariale”, a declarat Chicu. Premierul a explicat că angajatorul va primi înapoi suma impozitului pe venit pe care îl va achita pentru fiecare salariu.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că în anul 2021, față de 2020, cheltuielie doar pentru sistemul sănătății vor crește, cu excepția salariilor, cu 830 de milioane de lei. „Iar dacă considerăm creșterea salariilor care ne costă 1,8 miliarde de lei, anul viitor, puteți să înțelegeți că pentru medicină anul viitor în jur de 2,4 miliarde de lei vor fi cheltuite mai mult decât în 2020, care și așa este un an în care am cheltuit cel mai mult din istoria Republicii Moldova”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul a mai menționat că din planul de acțiuni pentru anul viitor face partea realizarea angajamentelor care reies din Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!