Aflați la limita sărăciei, fiind cu un pas peste hotarele țării, disperați, dar totuși cu speranța vor ajunge să aibă și o viață mai bună, locuitorii din Bălți și Orhei vor merge duminică la vot. Indiferent pentru cine își vor da votul, majoritatea oamenilor așteaptă de la viitorul președinte pensii mai mari, locuri de muncă și salarii mai bune.

Ce așteptări aveți de la alegeri? La ce schimbări vă așteptați? – Schimbări? Nu au fost și nici nu vor fi. Nici nu vor fi așa schimbări cum trebuie norodului Moldovei.  Da va doriți alegeri anticipate? – Și da, și nu. – Da vedeți cum partidele, cum fug unul de la altul ca șobolanii de pe corabie.”

Tare mi-i greu. La mine doi copii cu paralizie cerebrală, stau la pat, omul meu a murit și tare e greu. 01:10 –01:15  Și un președinte bun care să aibă grijă de toată lumea.”

„Dintr-o dată nu va fi nimic bun. Țara a sărăcit. Nu trebuie sa promiți mult. Spuneți două cuvinte, din două  realizați una. Dar iese că 99% promit – 1% fac. Așa nu merge. Să majorezi pensia cu 1%  e mizer – mizer.”

Mergeți la vot? – Desigur. – Ce așteptări aveți de la viitorul președinte. – Sincer? Nimic nu aștept. – Dar atunci de ce mergeți la vot? – Pentru că trebuie să dăm votul pentru cineva, dar nu avem așteptări speciale pentru o viață mai bună.”

Să fie redeschise toate școlile posibile, să fie mărită leafa și pensia și puțin o atitudine mai buna față de oameni.”

În același timp, unii oameni spun că de rezultatele acestor alegeri prezidențiale este legată ultima lor șansă de a rămâne în țară.

„Principala problemă este lipsa locurilor de muncă și salariile mici. V-ați gândit vreodată să plecați din țară? – Da. Desigur. – De ce. – Eu voi vedea acum ce va fi mai departe și dacă nu vor fi schimbări, voi pleca împreună cu copiii.”

„Nu am planuri să rămân în țară. Sper să termin universitatea și deja mai departe vedem. – Să plecați. – Dacă nu vor fi schimbări, sigur.”

Iar alții spun că nu mai au încredere în nimeni.

„Dar dumneavoastră la alegeri mergeți? – Pentru cine? – Nu aveți cu cine vota? – Nu ai pentru cine vota, că pentru populație nu se gândește nimeni. – Niciunul din cei doi candidați? – Nimeni. Ei – pentru buzunarul lor.”

„Nu am pe cine alege. Nu pot să-mi dau votul pentru așa oameni, care au rămas. – Dar în primul tur ați avut cu cine? – În primul tur – da, în primul tur încă da, dar în al 2-lea tur nu ies, că nu vreau să mă prostesc în rând cu oamenii aceștia.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!