/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ce vor cetățenii de la noul președinte? Majoritatea oamenilor din Bălți și Orhei așteaptă pensii mai bune, salarii mai mari și o viață mai bună

missing
13 noiembrie 2020, ora 20:31

Aflați la limita sărăciei, fiind cu un pas peste hotarele țării, disperați, dar totuși cu speranța vor ajunge să aibă și o viață mai bună, locuitorii din Bălți și Orhei vor merge duminică la vot. Indiferent pentru cine își vor da votul, majoritatea oamenilor așteaptă de la viitorul președinte pensii mai mari, locuri de muncă și salarii mai bune.

Ce așteptări aveți de la alegeri? La ce schimbări vă așteptați? – Schimbări? Nu au fost și nici nu vor fi. Nici nu vor fi așa schimbări cum trebuie norodului Moldovei.  Da va doriți alegeri anticipate? – Și da, și nu. – Da vedeți cum partidele, cum fug unul de la altul ca șobolanii de pe corabie.”

Tare mi-i greu. La mine doi copii cu paralizie cerebrală, stau la pat, omul meu a murit și tare e greu. 01:10 –01:15  Și un președinte bun care să aibă grijă de toată lumea.”

„Dintr-o dată nu va fi nimic bun. Țara a sărăcit. Nu trebuie sa promiți mult. Spuneți două cuvinte, din două  realizați una. Dar iese că 99% promit – 1% fac. Așa nu merge. Să majorezi pensia cu 1%  e mizer – mizer.”

Mergeți la vot? – Desigur. – Ce așteptări aveți de la viitorul președinte. – Sincer? Nimic nu aștept. – Dar atunci de ce mergeți la vot? – Pentru că trebuie să dăm votul pentru cineva, dar nu avem așteptări speciale pentru o viață mai bună.”

Să fie redeschise toate școlile posibile, să fie mărită leafa și pensia și puțin o atitudine mai buna față de oameni.”

În același timp, unii oameni spun că de rezultatele acestor alegeri prezidențiale este legată ultima lor șansă de a rămâne în țară.

„Principala problemă este lipsa locurilor de muncă și salariile mici. V-ați gândit vreodată să plecați din țară? – Da. Desigur. – De ce. – Eu voi vedea acum ce va fi mai departe și dacă nu vor fi schimbări, voi pleca împreună cu copiii.”

„Nu am planuri să rămân în țară. Sper să termin universitatea și deja mai departe vedem. – Să plecați. – Dacă nu vor fi schimbări, sigur.”

Iar alții spun că nu mai au încredere în nimeni.

„Dar dumneavoastră la alegeri mergeți? – Pentru cine? – Nu aveți cu cine vota? – Nu ai pentru cine vota, că pentru populație nu se gândește nimeni. – Niciunul din cei doi candidați? – Nimeni. Ei – pentru buzunarul lor.”

„Nu am pe cine alege. Nu pot să-mi dau votul pentru așa oameni, care au rămas. – Dar în primul tur ați avut cu cine? – În primul tur – da, în primul tur încă da, dar în al 2-lea tur nu ies, că nu vreau să mă prostesc în rând cu oamenii aceștia.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram