Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins includerea pe ordinea de zi a sesizării privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Totodată, sesizarea depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) privind cazul ziarelor electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la tipografia de stat „Universul”, a fost exclus, de pe ordinea de zi, de către membrii CEC.

Sesizările depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Renato Usatîi, care au cerut sancționarea și excluderea candidatului Igor Dodon din cursa electorală nu au fost incluse pe ordinea de zi a Comisiei Electorale (CEC).

Potrivit CEC, subiectul sesizării depuse de către reprezentanta PAS a fost exclus de pe ordinea de zi și întoarsă semnatarului, pentru că, potrivit lor, nu ar corespunde cerințelor legale.

Reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care i-a cerut instituției să verifice dacă au fost sau nu declarate de către concurentul electoral Igor Dodon cheltuielile pentru publicarea unui lot de ziare de agitație, scos la tipar la editura de stat „Universul”. De asemenea, Stamate a cerut sancționarea candidatului.

Miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!