53 de copilași s-au născut în ambulanță, de la începutul acestui an, în Republica Moldova. Ultinele 2 cazuri au avut loc pe 11 noiembrie, potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Astfel, din cele 53 de cazuri, 45 de nașteri au fost la termen de sarcină, iar 8 – premature.

Primul caz de pe 11 noiembrie a fost înregistrat în jurul orelor 17:00, în raionul Ceadîr-Lunga. Pentru deservirea acestei solicitări au fost antrenate două echipe din cadrul SAMU Ceadîr-Lunga, din motiv că au fost aduși pe lume doi gemeni de sex masculin. După acordarea asistenței medicale de urgență, nou- născuții împreună cu mama au fost transportați la Maternitatea Ceadîr-Lunga.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în raionul Dubăsari, în jurul orelor 20:00. Imediat la locul solicitării s-a deplasat echipa SAMU Coșnița. În timpul deplasării pacientei de 27 ani la maternitate, nașterea s-a declanșat spontan, iar venirea pe lume a fetiței a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă. Mama și nou-născutul au fost transportați la IMSP Spitalul Raional Criuleni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!